פשטידת דלעת ורוקפור
פשטידת ירק וגבינות דלה בפחמימות ובגלוטן, שיכולה לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6-8:
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה "תנובה" 9%
- 150 גרם גבינת רוקפור מסדרת collection מפוררת
- 4 ביצים גדולות
- 1 כפית קורנית מיובשת
- ½ כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל לבן, פלפל אנגלי טחון, אגוז מוסקט מגורר
- קורט פפריקה חריפה
- 700 גרם דלעת, קלופה ומגוררת גס
- מלח
- שמן זית לשימון התבנית ולהברשה
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית מרובעת 25x25 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) בשמן זית - תבנית מתכת נטולת ציפוי רצוי לרפד בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
בקערה גדולה טורפים או מערבלים יחד גבינה לבנה, רוקפור, ביצים, קורנית ותבלינים. מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם.
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות. מברישים את הפשטידה במעט שמן זית, מחזירים לתנור ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שפני הפשטידה מזהיבים ומרכזה יציב למגע.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים