פשטידת גבינה צפתית ועשבי תיבול
פשטידה טעימה מאוד, שבה הכוכב המרכזי הוא הבצל הירוק. במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בכוס קמח תופח.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות ענק או 6 מנות בינוניות:
- שמן זית
- 3 ביצים גדולות
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) יוגורט 3-4% שומן תנובה
- 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 6 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 1 כוס פטרוזיליה, שטופה היטב, סחוטה וקצוצה דק
- מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
גודל תבנית: תבנית בגודל 22X22 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
-
02.
בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט במטרף ידני.
-
03.
מוסיפים קוביות קטנות של גבינה צפתית ומערבבים במרית.
-
04.
מוסיפים בצל ירוק פרוס דק, פטרוזיליה קצוצה, 1-2 כפות שמן זית, מלח (זהירות, הגבינה מעט מלוחה) ופלפל ומערבבים במרית.
-
05.
בקערית מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.
-
06.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 30-32 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים