פשטידת גבינה צפתית ועשבי תיבול | השף הלבן

פשטידת גבינה צפתית ועשבי תיבול

פשטידה טעימה מאוד, שבה הכוכב המרכזי הוא הבצל הירוק. במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בכוס קמח תופח.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת גבינה צפתית ועשבי תיבול

המרכיבים ל4 מנות ענק או 6 מנות בינוניות:

  • שמן זית
  • 3 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) יוגורט 3-4% שומן תנובה
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 6 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
  • 1 כוס פטרוזיליה, שטופה היטב, סחוטה וקצוצה דק
  • מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
גודל תבנית: תבנית בגודל 22X22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט במטרף ידני.

  • 03.

    מוסיפים קוביות קטנות של גבינה צפתית ומערבבים במרית.

  • 04.

    מוסיפים בצל ירוק פרוס דק, פטרוזיליה קצוצה, 1-2 כפות שמן זית, מלח (זהירות, הגבינה מעט מלוחה) ופלפל ומערבבים במרית.

  • 05.

    בקערית מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

  • 06.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 30-32 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:32:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)