פשטידת גבינה וקישואים
פשטידה טעימה מאוד על בסיס גבינה לבנה 5% וקישואים מגוררים. הבסיס והציפוי עשויים מפירורי לחם (יש שאריות חלה משבת? השתמשו בהן) בתוספת חמאה, עשבי תיבול ומעט פתיתי פרמזן לתוספת טעם. ויש גם גרסה דלת־שומן, דלת־פחמימות וללא גלוטן.
המרכיבים לפשטידה בקוטר 22 ס"מ:
- 2 קישואים בינוניים
- כפית מלח
- 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
- 3 ביצים גדולות
- 3 כפות צימוקים בהירים קצוצים דק
- 2 כפות גדושות עלי ריחן קצוצים
- 2 כפות גדושות עלי נענע קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
- פלפל שחור טחון טרי
- 2 כוסות פירורים מלחם לא טרי
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
- מלח
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
- 25 גרם פתיתי פרמזן השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים את הקישואים על מגררת גסה לתוך קערה ובוזקים עליהם כפית מלח. משהים 20 דקות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את התערובת לבסיס. בקערה בינונית מערבבים את פירורי הלחם עם האורגנו. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם. מוסיפים חמאה מומסת ושמן זית ומערבבים במזלג עד שהשומן נספג בפירורים. מעבירים שני־שלישים מתערובת הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את מלית הגבינה. מערבבים יחד בקערה גבינה לבנה, ביצים, צימוקים, עשבי תיבול, שום ואגוז מוסקט. סוחטים היטב את הקישואים המגוררים ומוסיפים לגבינה. מערבבים היטב. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם. יוצקים את התערובת על בסיס הפירורים האפוי. מוסיפים את פתיתי הפרמזן לתערובת הפירורים הנותרת וזורים על הפשטידה.
-
04.
מורידים את חום התנור לקצת נמוך מבינוני (170 מעלות). אופים את הפשטידה במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שהמרכז מתייצב. מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה לנוח 10 דקות לפחות לפני שחותכים. מגישים חם או פושר.לפשטידה דלת־שומן, דלת־פחמימות וללא גלוטן:מוותרים על תחתית פירורי הלחם. מכינים את תערובת הגבינה והקישואים עם 4 ביצים ויוצקים לתבנית משומנת היטב. זורים למעלה את פתיתי הפרמזן ומעט אורגנו מיובש.
טיימר מופעל