פאי כרישה וגבינה
מאפה מפנק במיוחד: בסיס בצק פריך עם תערובת גבינה עשירה וכרישה
המרכיבים ל4 מנות:
- 80 גרם חמאת תנובה
- 1 חלמון ביצה
- 140 גרם קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 100 מ"ל מים
- 800 גרם כרישה חתוכה דק
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית + קורט מלח
- ¼1 כף קמח לבן
- 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם גבינת מוצרלה של קולקשן חתוכה דק מאוד
- 1/2 קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: מעבירים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים כמה פעמים קצרות.
-
02.
מעבירים את הבצק לשולחן העבודה, מעבדים לבצק אחיד, ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק לח מידי.
-
03.
מרפדים עם הבצק את התחתית ודפנות של תבנית נמוכה בעובי חצי ס"מ, מכסים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
-
04.
הכנת המילוי: מחממים את התנור ל-160 מעלות.
-
05.
מחממים את החמאה ושמן הזית ומאדים את הכרישה למשך 15 דקות על חום בינוני תוך בחישה קלה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ואת הבצל הירוק ולאחר דקה מצננים.
-
07.
בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה מוסיפים כף ורבע קמח לבן ומערבבים היטב חצי דקה מעל להבה נמוכה.
-
08.
מוסיפים את השמנת, קורט מלח, חצי קורט מוסקט, ומבשלים 3-4 דקות תוך טריפה עד להסמכה טובה ואחידה.
טיימר מופעל
-
09.
הרכבת המנה: מערבבים את הכרישה, המילוי והגבינה בקערה. יוצקים על הבצק עד כמעט לגובה השוליים של הבצק. אופים בתנור ל-45 דקות.
טיימר מופעל