מתכון פאי כרישה וגבינה | השף הלבן

פאי כרישה וגבינה

מאפה מפנק במיוחד: בסיס בצק פריך עם תערובת גבינה עשירה וכרישה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי כרישה וגבינה

המרכיבים ל4 מנות:

לבצק:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1 חלמון ביצה
  • 140 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 100 מ"ל מים
למילוי:
  • 800 גרם כרישה חתוכה דק
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית + קורט מלח
  • ¼1 כף קמח לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם גבינת מוצרלה של קולקשן חתוכה דק מאוד
  • 1/2 קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: מעבירים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים כמה פעמים קצרות.

  • 02.

    מעבירים את הבצק לשולחן העבודה, מעבדים לבצק אחיד, ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק לח מידי.

  • 03.

    מרפדים עם הבצק את התחתית ודפנות של תבנית נמוכה בעובי חצי ס"מ, מכסים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 04.

    הכנת המילוי: מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • 05.

    מחממים את החמאה ושמן הזית ומאדים את הכרישה למשך 15 דקות על חום בינוני תוך בחישה קלה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מוסיפים חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ואת הבצל הירוק ולאחר דקה מצננים.

  • 07.

    בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה מוסיפים כף ורבע קמח לבן ומערבבים היטב חצי דקה מעל להבה נמוכה.

  • 08.

    מוסיפים את השמנת, קורט מלח, חצי קורט מוסקט, ומבשלים 3-4 דקות תוך טריפה עד להסמכה טובה ואחידה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 09.

    הרכבת המנה: מערבבים את הכרישה, המילוי והגבינה בקערה. יוצקים על הבצק עד כמעט לגובה השוליים של הבצק. אופים בתנור ל-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(155)