מתכון פאי בצל וכרישה | השף הלבן

פאי בצל וכרישה

פאי צמחוני משובח על בסיס בצק פריך עם בצל וכרישה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי בצל וכרישה

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:

לבצק:
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם) תנובה
  • כוס קמח
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 1 כרישה פרוסה
  • 4 בצלים פרוסים
  • 30 גרם חמאה "תנובה"
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • חצי כוס גבינת פרמז׳ן של קולקשן מגוררת
  • 50 גרם גבינת גליל- רוקפור תנובה מפוררת
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: במג'ימיקס מערבבים את החמאה, קמח, מים והמלח ויוצרים בצק די יבש. מעבירים לקירור.

  • 02.

    למילוי: מאדים את הבצלים והכרישה במחבת עם החמאה והשמן הזית. בכלי נפרד מערבבים את השמנת, הגבינות, הביצים המלח והפלפל והבצלים(עם הכרישה) המאודים.

  • 03.

    בתבנית פאי משטחים את הבצק (אפשר ידנית) ושופכים עליו את התערובת. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך 40 דקות, עד שהפאי מזהיב יפה.  

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

פשטידות הן מנות סופר יעילות. הן יחסית קלות להכנה, אך מזינות, נשמרות טוב לאורך זמן וניתן להאכיל איתם לא מעט אנשים בבת אחת. הן מתאימות לכל סוג אירוע, מסעודה חגיגית ועד ארוחת ערב סתמית במהלך השבוע. בכל הנוגע לפשטידות, תמיד כדאי להכיר כמה שיותר מתכונים. מחפשים רעיונות לארוחת צהריים קלה להכנה, שכל המשפחה תאהב? קבלו מתכון פשוט ומהיר לפאי צמחוני משובח על בסיס בצק פריך עם בצל וכרישה. לא כדאי לפספס את המתכון הזה.

הכנת? כאן מדרגים
(75)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.