מתכון מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום | השף הלבן

מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום

מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום, מתכון למנה ראשונה, נשנוש מצוין לאירוח ומסיבות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום

המרכיבים ל 24 מיני טארטלטים או לטארט בקוטר 26 ס"מ:

לקונפי שום:
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם שיני שום קלופות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
לבצק פריך:
  • 350 גרם או 2.5 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 שקית ( 50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
למלית:
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת לפירורים
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5%
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    » מכינים קונפי שום: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה. מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה מאוד ומבשלים כ-30 דקות, עד ששיני השום מתרככות מאוד. מסננים ומקררים את שיני השום. שומרים את החמאה שבה התבשל השום למלית.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    » מכינים את הבצק: מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים מים תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים שעה.

  • 03.

    » מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    » מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומרפדים את תבניות המיני טארטלטים או תבנית טארט גדולה.

  • 05.

    » מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את הגבינות עם שמנת, נוזל הבישול של השום וביצים. מתבלים במלח ופלפל.

  • 06.

    » יוצקים את המלית לתבניות ואופים 40-25 דקות, (תלוי בגודל התבנית) או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    *השום מתבשל לאט-לאט בחמאה ומקבל טעם מתקתק, שמתבל היטב את מלית הגבינות. הקונפי שנשאר יתאים לתיבול תבשילים, פסטות וסלטים

הכנת? כאן מדרגים
(200)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.