מתכון טארט כרישה | השף הלבן

טארט כרישה

מאפה מרשים וטעים המשלב בין כרישה ובין גבינה בולגרית וגבינת קצ'קבל, מתאים להגשה בארוחת חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט כרישה

המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות", מופשר
  • 1/2 חבילה (100 גרם) חמאת "תנובה" מלוחה
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 גבעולי כרישה, חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת ה"שף הלבן"
  • 3 ביצים, טרופות
  • 1/2 קופסא (125 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס", מפוררת
  • 50 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של "תנובה", מגוררת
  • מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא למשך כשעה.

  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הסוכר והשום. מערבבים ומחממים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מסדרים את הכרשה במחבת ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מידי פעם, עד השחמה. מעבירים למסננת ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים את התנור לחום בינוני (170°).

  • 04.

    טורפים היטב את הביצים, הגבינות והתבלינים.

  • 05.

    מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מסדרים את הכרשה מעל הבצק בעמידה, כך שהטבעות פונות כלפי מעלה יוצרות מראה נאה, יוצקים את בלילת הביצים והגבינות ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(107)