מתכון פיצת אנטיפסטי וגבינות | השף הלבן

פיצת אנטיפסטי וגבינות

פיצה עם ירקות קלויים ושלושה סוגי גבינות, מעדן שילדים חוגגים עליו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצת  אנטיפסטי וגבינות

המרכיבים ל3 מנות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח + 1/4 כוס לרידוד
  • 20 גרם שמרים
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ 2 כוסות מים
  • 2 כפיות גדושות מלח
לאנטיפסטי:
  • 1/2 ק"ג ירקות צבעוניים שונים, חתוכים לפרוסות דקות ( פלפלים, שומר, בצל אדום וזוקיני צהוב)
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 קופסת שימורים (400 מ"ל) עגבניות קלופות
  • 2 כפות רסק עגבניות
לציפוי:
  • 1 ענף אורגנו טרי
  • 2 חבילות (250 גרם) גבינת עין גדי-קממבר של תנובה -
  • 1 קוביה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% שומן מסדרת פיראוס
  • 200 גרם גבינת גבע-פרמז׳ן של קולקשן, מגוררת במגרדה גסה
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: מכניסים את חומרי הבצק למעבד מזון ולשים כ- 10דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 02.

    לאנטיפסטי: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת (אפשר במחבת פסים) ומטגנים את פרוסות הירקות כשתי דקות על אש גבוהה. מוסיפים את החומץ, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. במעבד מזון קוצצים את רסק העגבניות עם העגבניות הקלופות וכף שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    להרכבת המנה: מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). משמנים 3 תבניות אפייה (במעט שמן זית). מרדדים את הבצק ל- 3 אליפסות בעובי חצי ס"מ. מורחים כל אליפסה בשליש מרוטב העגבניות ומניחים מעל את ירקות האנטי פסטי. מפזרים מלמעלה את הגבינות ועלי האורגנו. מכניסים את הפיצות לתנור לכ- 20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(76)