פיצה פאי בטטה | השף הלבן

פיצה פאי בטטה

פיצה עבה בסגנון שיקגו פיצה פאי. אם אין בטטה סגולה, משתמשים בבטטות "רגילות" בלבד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיצה פאי בטטה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 1 בטטה בינונית־קטנה + 1 בטטה סגולה (או 2 בטטות בינוניות־קטנות)
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס רוטב עגבניות לפיצה (ביתי או קנוי)
  • 100 גרם פתיתי "עמק" מופחתת שומן 15%
  • תערובת תבלינים לפיצה
  • 6 כפות פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
  • עלי ריחן טריים
לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סולת
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית (3.5 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • ¾-⅞ כוס (210-180 מ"ל) מים פושרים
גודל תבנית: 2 תבניות פאי בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הבצק (אני מוצאת שהכי נוח להכין אותו במעבד המזון בלהב הפלסטיק המיועד ללישה, אבל אפשר גם במיקסר בוו הלישה או ללוש ביד). מערבבים את החומרים היבשים במכל של מעבד המזון, בקערת המיקסר או בקערה גדולה. מוסיפים שמן ו־¾ כוס מים, ומתחילים לעבד או ללוש. מעבדים או לשים עד שמקבלים בצק רך, חלק וגמיש מאוד שכמעט לא נדבק לידיים - מוסיפים מהמים הנותרים לפי הצורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, הופכים אותו פעם אחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 02.

    קולפים את הבטטות, ופורסים לפרוסות בעובי

  • 03.

    5 ס"מ. שמים את הפרוסות בסיר (כל סוג בטטה בסיר נפרד), מכסים במים, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שפרוסות הבטטה מתרככות – 5-4 דקות לבטטה הסגולה, 10-8 דקות לבטטה רגילה. מסננים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מכינים 2 תבניות רדודות בקוטר 20 ס"מ, ומשמנים אותן בנדיבות בשמן זית. הופכים את הבצק התפוח על משטח העבודה ולשים קלות כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים מעט כל חלק, מניחים בתבנית ומשטחים בידיים לעיגול שמכסה את תחתית התבנית ועולה על הדפנות. מברישים כל עיגול בצק בכף שמן זית, ומורחים עליו רבע כוס רוטב פיצה כמעט עד השוליים. מפזרים את פתיתי העמק על רוטב הפיצה, ומסדרים עליהם את פרוסות הבטטה. מתבלים בנדיבות בתערובת תבלינים לפיצה, וזורים את פתיתי הפרמזן. מברישים שוב את שולי הבצק בשמן זית. משהים 20 דקות לתפיחה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות בחום עליון־תחתון). אופים את הפיצות במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות עד ששולי הבצק שחומים־זהובים. מפזרים על הפיצות עלי ריחן טריים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)