פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית | השף הלבן

פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית

מנה קלילה לקיץ: פוקצ'ה פריכה עם טופינג של פרוסות קישואים, נענע וגבינה צפתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית
לפוקצ'ה:
  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סילאן
  • כוס ושליש מים
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
לטופינג:
  • 2-3 קישואים בינוניים, פרוסים דק
  • 7-8 עלי נענע קצוצים דק
  • 100-150 גרם גבינה צפתית 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סילאן, מים, מלח ושמן זית ולשים במשך כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות בשמן זית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורת אליפסה שטוחה יחסית מכל אחד מהם על גבי התבנית.

  • 05.

    מערבבים גבינה מפוררת עם נענע קצוצה ומפזרים בשכבה דקה על שתי הפוקצ'ות.

  • 06.

    מסדרים את עיגולי הקישואים מעל הפוקצ'ות בצורה חופפת ומשאירים שוליים קטנים של כ-1-2 ס"מ ללא מילוי.

  • 07.

    מברישים את הקישואים בשמן זית ומפזרים מלח גס בצורה אחידה.

  • 08.

    מתפיחים עד שהפוקצ'ות כמעט מכפילות את נפחן (במשך כ-30-40 דקות).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 09.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 10.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות והקישואים מגירים מעט נוזלים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 11.

    מגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.