פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית | השף הלבן

פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית

מנה קלילה לקיץ: פוקצ'ה פריכה עם טופינג של פרוסות קישואים, נענע וגבינה צפתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ת קישואים, נענע וגבינה צפתית
לפוקצ'ה:
  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סילאן
  • כוס ושליש מים
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
לטופינג:
  • 2-3 קישואים בינוניים, פרוסים דק
  • 7-8 עלי נענע קצוצים דק
  • 100-150 גרם גבינה צפתית 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סילאן, מים, מלח ושמן זית ולשים במשך כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות בשמן זית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורת אליפסה שטוחה יחסית מכל אחד מהם על גבי התבנית.

  • 05.

    מערבבים גבינה מפוררת עם נענע קצוצה ומפזרים בשכבה דקה על שתי הפוקצ'ות.

  • 06.

    מסדרים את עיגולי הקישואים מעל הפוקצ'ות בצורה חופפת ומשאירים שוליים קטנים של כ-1-2 ס"מ ללא מילוי.

  • 07.

    מברישים את הקישואים בשמן זית ומפזרים מלח גס בצורה אחידה.

  • 08.

    מתפיחים עד שהפוקצ'ות כמעט מכפילות את נפחן (במשך כ-30-40 דקות).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 10.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות והקישואים מגירים מעט נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)