פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים | השף הלבן

פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים

ארוחת ערב מושלמת: פוקצ'ה רכה וטעימה עם סלט עגבניות וגבינת פטה, בזיליקום וזיתים שחורים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים

המרכיבים ל2 פוקאצ'ות:

לפוקצ'ה:
  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סילאן
  • כוס ושליש מים
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם
להגשה:
  • 15-20 עגבניות שרי חצויות
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% שומן, קרועה לפיסות
  • 10-15 זיתים שחורים מגולענים
  • מעט שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • 10-12 עלי בזיליקום טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סילאן, מים, מלח ושמן זית ולשים במשך כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות בשמן זית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורת אליפסה שטוחה יחסית מכל אחד מהם על גבי התבנית.

  • 05.

    יוצקים על הפוקצ'ות שמן זית על גבי הבצק ומפזרים מלח גס.

  • 06.

    מתפיחים עד שהפוקצ'ות כמעט מכפילות את נפחן (במשך כ-30-40 דקות).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    בקערה קטנה מערבבים חצאי עגבניות וגבינת פטה כבשים. מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים היטב.

  • 10.

    מסדרים את סלט העגבניות והגבינה על גבי הפוקצ'ות, מוסיפים זיתים ועלי בזיליקום טריים.

  • 11.

    מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)