פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים
ארוחת ערב מושלמת: פוקצ'ה רכה וטעימה עם סלט עגבניות וגבינת פטה, בזיליקום וזיתים שחורים.
המרכיבים ל2 פוקאצ'ות:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- כף סילאן
- כוס ושליש מים
- כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח גס לפי הטעם
- 15-20 עגבניות שרי חצויות
- 150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% שומן, קרועה לפיסות
- 10-15 זיתים שחורים מגולענים
- מעט שמן זית
- מלח גס לפי הטעם
- מעט פלפל שחור
- 10-12 עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סילאן, מים, מלח ושמן זית ולשים במשך כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.
טיימר מופעל
-
02.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
03.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות בשמן זית.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורת אליפסה שטוחה יחסית מכל אחד מהם על גבי התבנית.
-
05.
יוצקים על הפוקצ'ות שמן זית על גבי הבצק ומפזרים מלח גס.
-
06.
מתפיחים עד שהפוקצ'ות כמעט מכפילות את נפחן (במשך כ-30-40 דקות).
טיימר מופעל
-
07.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
08.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות.
טיימר מופעל
-
09.
בקערה קטנה מערבבים חצאי עגבניות וגבינת פטה כבשים. מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-
10.
מסדרים את סלט העגבניות והגבינה על גבי הפוקצ'ות, מוסיפים זיתים ועלי בזיליקום טריים.
-
11.
מגישים מיד.