פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים | השף הלבן

פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים

ארוחת ערב מושלמת: פוקצ'ה רכה וטעימה עם סלט עגבניות וגבינת פטה, בזיליקום וזיתים שחורים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ת עגבניות, זיתים ופטה כבשים

המרכיבים ל 2 פוקאצ'ות:

לפוקצ'ה:
  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סילאן
  • כוס ושליש מים
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם
להגשה:
  • 15-20 עגבניות שרי חצויות
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% שומן, קרועה לפיסות
  • 10-15 זיתים שחורים מגולענים
  • מעט שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • 10-12 עלי בזיליקום טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סילאן, מים, מלח ושמן זית ולשים במשך כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות בשמן זית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורת אליפסה שטוחה יחסית מכל אחד מהם על גבי התבנית.

  • 05.

    יוצקים על הפוקצ'ות שמן זית על גבי הבצק ומפזרים מלח גס.

  • 06.

    מתפיחים עד שהפוקצ'ות כמעט מכפילות את נפחן (במשך כ-30-40 דקות).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 07.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 09.

    בקערה קטנה מערבבים חצאי עגבניות וגבינת פטה כבשים. מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים היטב.

  • 10.

    מסדרים את סלט העגבניות והגבינה על גבי הפוקצ'ות, מוסיפים זיתים ועלי בזיליקום טריים.

  • 11.

    מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.