פוקצ'ה ללא גלוטן (וללא שמרים) טבעונית עם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר וירקות קלויים
מאפה נהדר עשיר בטעמים של ירקות עם סויה שמעניקה לו אקסטרא תיבול וציפוי קרמי

המרכיבים ל 8:
- 1 כוס קמח טפיוקה
- 1 כוס קמח תירס
- 1 כוס קמח אורז
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3/4 כפית מלח
- 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1/4 1 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית
- 2 פלפל אדום חצוי ופרוס
- 2 זוקיני או קישוא פרוס דק
- 4 עגבניות פרוסות
- 1 בצל סגול קלוף חצוי ופרוס
- מלח, פלפל
- 1 כפית עלי תימין
- 3 כפות שמן זית
- 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום-שמיר "תנובה"
- להגשה: חופן עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מצפים תבנית בנייר אפיה. שמים בקערה קמחים, אבקת אפיה, סודה ומלח ומערבבים. מוסיפים רסק תפוחים, חומץ, מים ושמן ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית ומשהים בטמפרטורת החדר 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה אפיה ומניחים בה את הירקות. בוזקים מלח, פלפל ותימין ומזלפים שמן זית.
-
03.
אופים את הבצק והירקות (אם יש מקום בתנור אפשר יחד) כ 30 דקות עד שהירקות רכים וזהובים והבצק זהוב ויבש.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה מורחים את המאפה בגבינה, מניחים ירקות קלויים, מזלפים עוד גבינה ומפזרים עלי בזיליקום.