עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני – מנה מפנקת | השף הלבן

עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני

אינס ינאי עם מתכון לקינוח פילו קראנצ'י עם גבינה מתוקה וסירופ לימוני מפנק מעל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל 8:

  • 8 עלי פילו "מעדנות" מופשרים על פי האריזות המופיעות על האריזה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 200 גרם "גבינת כנען" של תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר
  • שמן תרסיס שמן להברשת העלים
לציפוי הסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כפית מי ורדים – מומלץ אך לא חובה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 פרוסות לימון
  • להגשה: מעט אגוזים או בוטנים גרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה, הסוכר, קליפת הלימון והווניל.

  • 02.

    פורסים על משטח יבש עלה פילו, משמנים ומקפלים בצורת מניפה.

  • 03.

    את המניפה מקפלים לחצי ומצמידים את שני החצאים.

  • 04.

    בחלק הרחב של העלה המקופל מניחים כף מלית

  • 05.

    מקפלים על המלית את שני צידי העלה.

  • 06.

    מגלגלים בזהירות את העלה והמלית עד לקצה והופכים בזהירות כך שנוצרת מעל דוגמת מניפה. הערה: ניתן לקפל את העלה לחצי ולגלגל עם המלית לצורת שבלול משולש.

  • 07.

    מניחים את המאפה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים מעט שוב.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מבשלים יחד על להבה נמוכה את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 10.

    מברישים בנדיבות את המאפים ומגישים עם מעט בוטנים אגוזים גרוסים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.