מתכון לפיצה פוקצ'ה
מתכון מהיר, טעים ומשביע. פוקצ'ות מוקפאות ועליהן רוטב טעים במיוחד והרבה גבינה. מוסיפים סלט על־יד ויש לכם ארוחה נהדרת.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-4:
- 2 פוקצ'ות מוקפאות מעדנות (אריזה אחת) או שתי פוקצ'ות מוכנות תוצרת בית
- קופסה (400 גרם) עגבניות מקולפות שלמות משומרות במיץ
- 2 פילה אנשובי משומר בשמן זית + כפית מהשמן
- 2 שיני שום בינוניות קלופות
- 2 כפות שמן זית + מעט שמן נוסף להברשת הפוקצ'ות
- מלח ופלפל
- 150 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים
- 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גבינת גאודה
- ½ כפית אורגנו מיובש
- פתיתי צ'ילי מיובשים
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים את הפוקצ'ות המוקפאות מהאריזה ומניחים אותן בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).
-
02.
מכינים רוטב. מסננים את העגבניות מהמיץ ומועכים אותן קלות כדי להוציא מתוכן כמה שיותר מהמיץ (שומרים את המיץ לתבשילים אחרים). מרסקים את העגבניות בבלנדר יחד עם אנשובי ושמן, שום ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
-
03.
מברישים את חלקן העליון של הפוקצ'ות במעט שמן זית. מורחים על כל פוקצ'ה חצי מכמות הרוטב, וזורים חצי מכמות גבינת העמק. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור. זורים על הפוקצ'ות פתיתי פרמזן או צ'דר, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם. מחזירים לתנור ל־4-3 דקות. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים