מתכון מקלות בצק מטוגנים לחנוכה | השף הלבן

מקלות בצק מטוגנים לחנוכה

מתכון איטלקי פשוט להכנה של פסי בצק מטוגנים ופריכים.

מאת: מירב גביש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות בצק מטוגנים לחנוכה
צילום: מירב גביש עיצוב: מירב גביש

המרכיבים ל 20:

  • 300 גרם קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 30 גרם חמאה בטמפ' חדר
  • 60 גרם סוכר
  • גרידת לימון או תפוז
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפות חלב
  • 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 200 גרם אבקת סוכר לקישוט
רוטב שוקולד להגשה (לא חובה):
  • 250 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מיקסר קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה וגרידת תפוז. מערבבים.

  • 02.

    מוסיפים ביצים, חמאה, רום וחלב. לשים 5-3 דק' במיקסר (אפשר גם ביד).

  • 03.

    מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כחצי שעה. (כמעט ולא תופח).

  • 04.

    מקמחים קלות משטח.

  • 05.

    מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר - לעובי 2 מ"מ. (אפשר גם במכונת פסטה).

  • 06.

    חותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ על 9 ס"מ (או כל גודל/צורה שאתם רוצים).

  • 07.

    מטגנים בשמן עד שמזהיב. בערך דקה מכל צד. זה מתנפח (החלק הכי כיפי).

  • 08.

    מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.

  • 09.

    רוטב שוקולד להגשה (לא חובה): מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים על השוקולד, מערבבים והרוטב מוכן.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.