מאפי גבינות אישיים עם פרמזן ועירית
רעיון מדליק וטעים למאפי גבינות אישיים שילוו נהדר את ארוחת הערב
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 כוס חלב 3% תנובה
- 2 ביצים
- 75 גרם חמאה תנובה, מומסת
- ½ כפית מלח ים
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כוס קמח
- ¼ כוס (20 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
- 2 כפות עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים כפית חמאה בכל אחד מהשקעים בתבנית, מניחים בתנור ומחממים ל-225 מעלות. (החמאה צריכה להיות לוהטת אך לא שרופה. אפשר גם להוסיף את החמאה לשקעים כמה דקות לפני שהבלילה מוכנה).
-
02.
בזמן שהתנור מתחמם מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מניחים את החלב, ביצים, 1 כף חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת והעירית הקצוצה ומערבבים היטב.
-
03.
כשהתנור חם מוציאים את התבנית ובזהירות מחלקים את הבלילה בין השקעים. אופים 20 דקות לפני שמורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות. אופים עד שהמאפים תפוחים וזהובים, כ-15 דקות. כדי שהמאפים לא יצנחו חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה.
טיימר מופעל
-
04.
מחלצים את המאפים החמים מהתבנית ומגישים חם