מתכון מאפי גבינות אישיים עם פרמזן ועירית | השף הלבן

מאפי גבינות אישיים עם פרמזן ועירית

רעיון מדליק וטעים למאפי גבינות אישיים שילוו נהדר את ארוחת הערב

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אפיק גבאי

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1 כוס חלב 3% תנובה
  • 2 ביצים
  • 75 גרם חמאה תנובה, מומסת
  • ½ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס (20 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
  • 2 כפות עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים כפית חמאה בכל אחד מהשקעים בתבנית, מניחים בתנור ומחממים ל-225 מעלות. (החמאה צריכה להיות לוהטת אך לא שרופה. אפשר גם להוסיף את החמאה לשקעים כמה דקות לפני שהבלילה מוכנה).

  • 02.

    בזמן שהתנור מתחמם מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מניחים את החלב, ביצים, 1 כף חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת והעירית הקצוצה ומערבבים היטב.

  • 03.

    כשהתנור חם מוציאים את התבנית ובזהירות מחלקים את הבלילה בין השקעים. אופים 20 דקות לפני שמורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות. אופים עד שהמאפים תפוחים וזהובים, כ-15 דקות. כדי שהמאפים לא יצנחו חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחלצים את המאפים החמים מהתבנית ומגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(0)