ספוליאטלה גבינות מלוח מ-5 מצרכים של רחלי קרוט
המתכון הזה ישנה את כל מה שידעתם על ספוליאטלה. רחלי קרוט מדגימה איך להכין בקלות ספוליאטלה מלוח בעזרת טריק שלא חשבתם עליוץ
המרכיבים ל15 בורקסים:
- 8 עלי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
- 120 גרם חמאה מומסת
- 5 כפות גבינת שמנת 5% תנובה
- 5 כפות גדושות גבינה בולגרית או פטה פיראוס
- 100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב כלפי מטה, ומברישים בשכבה דקה של חמאה.
-
02.
מגלגלים את עלה הפילו מהצד הרחב כלפי פנים ליצירת גליל הדוק.
-
03.
מברישים עוד עלה פילו ומניחים את הרולדה שיצרתם בתחתית עלה הפילו. מגלגלים את הגליל ביחד עם עלה הפילו החדש שהוברש כך שהגליל בעצם גדל ברוחב שלו.
-
04.
חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו. בכל פעם מברישים עלה חדש, מניחים בתחתית את הגליל ומגלגלים יחד לגליל גדול יותר. מניחים בצד.
-
05.
בקערה בינונית מערבבים את כל הגבינות.
-
06.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
07.
חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס"מ בערך (חשוב עם סכין חדה כדי שיחתך יפה וחלק).
-
08.
בעזרת האצבעות דוחפים את החלק הפנימי של פרוסת הבצק המגולגלת כך שנוצר בעצם כיס. ממלאים כל כיס בכפית גדושה של גבינות וסוגרים את החלק הפתוח על ידי הצמדה של 2 הצדדים.
-
09.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
-
10.
מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל