בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳ | השף הלבן

בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳

בורקס בגודל משפחתי, שכיף לחלוק וגם להכין

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל10-12 :

  • 1 חבילת עלי פילו מעדנות מופשרת לפי הוראות היצרן
  • מעט שמן זית להברשה
למילוי:
  • 3 ביצים
  • 2 חבילות קוטג׳ של תנובה
  • 1 חבילה גבינת חמד של פיראוס
  • 200 גרם פתיתי גבינה קשה (טריו השף הלבן, עמק וכדומה)
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
לקישוט:
  • שומשום (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית בגודל 23/23 ס״מ או בגודל דומה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי המילוי.

  • 03.

    חותכים את ערימת עלי הפילו לגודל התבנית.

  • 04.

    מניחים מחצית מהחבילה בתחתית התבנית המשומנת (ככה כמו שהיא בלי להפריד עלים).

  • 05.

    משמנים במעט שמן זית עם מברשת.

  • 06.

    מניחים את כל המילוי על הפילו.

  • 07.

    מניחים על המילוי את המחצית השנייה של החבילה ושוב משמנים הפען מעט יותר בנדיבות.

  • 08.

    עם סכין חדה חותכים לקוביות.

  • 09.

    מפזרים שומשום אם רוצים.

  • 10.

    אופים 35-45 דקות או עד ששחום.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)