בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות | השף הלבן

בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות

אם אתם חייבים בורקס טרי – זה המתכון בשבילכם. רחלי קרוט עם מתכון לבורקס מצות משפחתי במילוי פטה עיזים של פיראוס – כשר לפסח וטעים במיוחד

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס מצות משפחתי - רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל12-12 יחידות:

מצרכים
  • 3-4 מצות
  • חבילת גבינת פטה עיזים 5% או 16% של פיראוס
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • קוטג' 9% או 5% של תנובה
  • ביצה L
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית
להברשה ועיטור
  • 1 ביצה L
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים גבינת פטה של פיראוס, מוצרלה, קוטג', ביצה ופלפל שחור.

  • 02.

    משמנים תבנית בגודל 20X30 עם שמן זית ומניחים שכבה אחידה של מצה רטובה במים. המטרה היא שכל החלק התחתון יהיה מכוסה במצה רטובה – לכן במידת הצורך שוברים את המצה כדי שתתאים בגודל.

  • 03.

    מניחים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה וישרה.

  • 04.

    טובלים את יתר המצות במים ומניחים מעל בשכבה אחידה.

  • 05.

    מורחים את החלק העליון בביצה ואת יתרת הביצה שופכים מעל.

  • 06.

    מפזרים מעל שומשום בנדיבות.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)