בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות
אם אתם חייבים בורקס טרי – זה המתכון בשבילכם. רחלי קרוט עם מתכון לבורקס מצות משפחתי במילוי פטה עיזים של פיראוס – כשר לפסח וטעים במיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
המרכיבים ל12-12 יחידות:
מצרכים
- 3-4 מצות
- חבילת גבינת פטה עיזים 5% או 16% של פיראוס
- 150 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- קוטג' 9% או 5% של תנובה
- ביצה L
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן זית
להברשה ועיטור
- 1 ביצה L
- שומשום
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים גבינת פטה של פיראוס, מוצרלה, קוטג', ביצה ופלפל שחור.
-
02.
משמנים תבנית בגודל 20X30 עם שמן זית ומניחים שכבה אחידה של מצה רטובה במים. המטרה היא שכל החלק התחתון יהיה מכוסה במצה רטובה – לכן במידת הצורך שוברים את המצה כדי שתתאים בגודל.
-
03.
מניחים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה וישרה.
-
04.
טובלים את יתר המצות במים ומניחים מעל בשכבה אחידה.
-
05.
מורחים את החלק העליון בביצה ואת יתרת הביצה שופכים מעל.
-
06.
מפזרים מעל שומשום בנדיבות.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים