חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט | השף הלבן

חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט

חלה עשירה וחגיגית עם יוגורט ודבש ושתהפוך את האירוח שלכם בראש השנה – למושלם! רוצים להכין גרסת פרווה? ניתן להחליף את היוגורט במעדן סויה ואת החמאה בשמן זית

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 2:

לבצק:
  • 3 כוסות קמח + 3 כפות נוספות במידת הצורך (560-590 גרם)
  • 300 גרם יוגורט BIO 3% תנובה
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות דבש
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
להברשה וקישוט:
  • 1 ביצה טרופה עם כפית מים להברשה
  • 2 כפות שומשום לקישוט
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים של הבצק מלבד המלח. לשים כ-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד (במידה והבצק רך מידי להוסיף קצת קמח) ומוסיפים את המלח והחמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 6-8 כדורים שווים.

  • 03.

    יוצרים מהבצק גלילות באורך כ 30 ס"מ. יוצרים 2 צמות מ-3 או 4 גלילות בכל צמה. מהדקים היטב בקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מניחים להתפחה 30-40 דקות או עד שהחלות הכפילו את נפחם (מעט פחות).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    מברישים את החלות בביצה. מקשטים בשומשום ואופים 30-35 דקות או עד שהחלות מזהיבות לגמרי. מומלץ לאכול טרי באותו היום.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.