ביס מאפה האלים
מאפה האלים המפורסם מיוון בגרסא מוקטנת ומשודרגת
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מעיין שטרודל
המרכיבים ל20 יחידות:
מרכיבים:
- בצק פילאס ״מעדנות״
- גבינת בולגרית ״פיראוס״ 24%
- 2 כפות דבש
- כפית פתיתי צ׳ילי
- ענף טימין טרי
- ספריי שמן זית
- שומשום לבן ושחור לפיזור
- דבש לזילוף מעל
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים מלבן של בצק פילאס ״מעדנות״ על משטח עבודה
-
02.
מסדרים בשלישי הראשון של הבצק אצבעות גבינה בולגרית
-
03.
מפזרים פתיתי צ׳ילי, טימין ודבש על הגבינה
-
04.
מגלגלים את הגבינה בתוך הבצק ליצירת ״נקניק״ וחותכים חתיכות בעובי 2-3 ס״מ
-
05.
מסדרים את החתיכות על תבנית עם נייר אפיה ומרססים בשמן זית
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-15 דק׳ עד שהמאפה מזהיב
-
07.
מגישים עם שומשום צבעוני וזילופי דבש
הכנת? כאן מדרגים