מתכון מאפה תפוחי אדמה וקורנד ביף (קורנביף) | השף הלבן

מאפה תפוחי אדמה וקורנד ביף (קורנביף)

מאפה משביע שיכול לשמש כמנה עיקרית. הוסיפו סלט רענן מירקות טריים ויש לכם ארוחה נפלאה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תפוחי אדמה וקורנד ביף (קורנביף)
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה (מזן שמתאים לאפייה)
  • מלח
  • 1 בצל גדול (250-200 גרם)
  • 200 גרם קורנד ביף "טירת צבי" פרוס (בקשו שיפרסו לכם במעדנייה)
  • פלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס (250 מ"ל) מי אגוז קוקוס ("חלב" קוקוס 18%-12% שומן מקופסת שימורים או מקרטונית)
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית אבקת חרדל (אני משתמשת ב"קולמנס")
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • פתיתי צ'ילי מיובש
  • 3 כפות פירורי לחם יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים בהרבה מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 15 דקות. שופכים את המים ומניחים לתפוחי האדמה להצטנן.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 02.

    קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים את פרוסות הקורנד ביף לפיסות בינוניות. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל ואת הקורנד ביף במשך 4-3 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך והבשר מתחיל להשחים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 03.

    קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי 5 מ"מ. טורפים את מי הקוקוס עם הביצים ועם אבקת החרדל. מתבלים במלח ובפלפל בנדיבות.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית חסינת חום עמוקה 20x30 ס"מ במעט שמן זית וזורים כף פירורי לחם על התחתית ועל הדפנות. מסדרים שליש מפרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית, מפזרים על תפוחי האדמה קצת פחות מחצי הכמות של תערובת הבצל והקורנד ביף, זורים שליש מכמות הפטרוזיליה ושליש מכמות השמיר, בוזקים מעט פתיתי צ'ילי. יוצקים על השכבה רבע מתערובת מי הקוקוס. מכסים בשכבה שנייה של תפוחי אדמה. שומרים בצד 3 כפות מתערובת הקורנד ביף ומפזרים את השאר על תפוחי האדמה. זורים שליש מכמות הפטרוזיליה והשמיר ומעט פתיתי צ'ילי. יוצקים על השכבה רבע נוסף מתערובת מי הקוקוס והביצים. מכסים בפרוסות תפוחי האדמה הנותרות וזורים עליהן את שארית תערובת הקורנד ביף.

  • 05.

    מוסיפים את עשבי התיבול הנותרים לתערובת הנותרת של מי הקוקוס. יוצקים את התערובת על השכבה העליונה של תפוחי האדמה ומקפידים שתרטיב את כל פרוסות תפוחי האדמה. זורים למעלה את פירורי הלחם הנותרים. מכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי מטה - ואופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך כ־30 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד (נועצים סכין לתוך המאפה כדי לבדוק) ופני המאפה מזהיבים. מגישים חם

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.