מאפה של תירס פלפלים וגבינות | השף הלבן

מאפה של תירס פלפלים וגבינות

הבית יתמלא בניחוח של מאפה טוב שכל בלוטות הטעם שלכם רק ירצו לנגוס במאפה

מאת: עורך השף הלבן
מאפה של תירס פלפלים וגבינות
  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1/4 2 כוסות (450 מ"ל) מים
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 200 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות של תנובה
  • למלית:
  • 1 שקית גרעיני תירס מוקפאים של סנפרוסט (800 גרם)
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל כתום, חתוך לקוביות
  • 1 כפית גדושה של אורגנו
  • חופן של בזיליקום, טרי קצוץ
  • 300 גרם גבינת "כנען"
  • 300 גרם מוצרלה קולקשן, קולקשן
  • 250 גרם גבינה בולגרית "פיראוס,, מפוררת
  • 1 ביצה להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

        הכנת הבצק: מעבירים את  הקמח, השמרים, המלח והסוכר למיקסר עם וו לישה, מערבלים במהירות 1 כדקה.

  • 02.

        מוסיפים את הנוזלים ומערבבים במהירות 2 כ-3 דקות, מוסיפים  את החמאה ומערבבים במהירות 3 כ- 7 דקות עד שהבצק אחיד. מכסים במגבת ,מניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

        הכנת המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום, מערבבים, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 7 דקות, מוסיפים את התירס ואת עשבי התיבול, מטגנים כ-7 דקות נוספות, מקררים את התערובת, מוסיפים את הריקוטה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

        מפזרים קמח על משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ.

  • 05.

        מפזרים את תערובת המילוי באופן שווה , מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית ואת המוצרלה.

  • 06.

        מגלגלים את הבצק כמו רולדה, חותכים את הבצק לעיגולים בעובי של כ-5 ס"מ, מניחים בתבנית על נייר אפייה האחד ליד השני ומתפיחים חצי שעה נוספת.

  • 07.

        מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות צלזיוס כ- 50 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:50:00

הידעת?

לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לסוגים חדשים של לחם, למשל מאפה לחם של תירס פלפלים וגבינות. הבית יתמלא בניחוח של מאפה טוב שכל בלוטות הטעם שלכם רק ירצו לנגוס בו.

הכנת? כאן מדרגים
(0)