מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי
מושלם לאירוח או מבארוחת הערב המשפחתית. קבלו את המתכון של סיגל למאפה אישי קוצר מחמאות עם גבינות וברוקולי
המרכיבים ל9:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 (400 גרם) חבילה פתיתי ברוקולי סנפרוסט (מופשרים)
- 250 גרם גבינה בולגרית5% "פיראוס"
- 150 גרם גבינת עמק מגורדת
- 1 ביצה
- 1/4 כפית מלח
- שמן לשימון הפילו
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה שמים חצי חבילה פתיתי ברוקולי לאחר שסחטנו מהם את עודפי המים מההקפאה,
-
02.
מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
-
03.
בקערית מקשקשים ביצה. מוסיפים 3/4 ביצה לתערובת הגבינות (נשאיר 1/4 ביצה להברשת המאפים).
-
04.
מניחים דף פילו על נייר אפייה, משמנים היטב ומתחילים לגלגל את דף הפילו מהפינה התחתונה עד לאמצע, שמים כפית גדושה לאורך דף הפילו (צמוד לגלגול ) לא צריך יותר מכפית, מגלגלים עד שנשאר משולש.
-
05.
מכווצים את הגליל שנוצר,מחברים את 2 קצוות הגליל המכווץ עד שמקבלים צורת פרח עם בסיס. שמים כפית גדושה מהמילוי ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל המאפים נבריש את הבצק עם הביצה שהשארנו.
-
06.
אופים בחום 180 מעלות (תנור מחומם מראש) כ-1/2 שעה או עד שהמאפים זהובים/שחומים.