מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי | השף הלבן

מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי

מושלם לאירוח או מבארוחת הערב המשפחתית. קבלו את המתכון של סיגל למאפה אישי קוצר מחמאות עם גבינות וברוקולי

מאת: סיגל ברמר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי
צילום: סיגל ברמר

המרכיבים ל9:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/2 (400 גרם) חבילה פתיתי ברוקולי סנפרוסט (מופשרים)
  • 250 גרם גבינה בולגרית5% "פיראוס"
  • 150 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן לשימון הפילו

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים חצי חבילה פתיתי ברוקולי לאחר שסחטנו מהם את עודפי המים מההקפאה,

  • 02.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

  • 03.

    בקערית מקשקשים ביצה. מוסיפים 3/4 ביצה לתערובת הגבינות (נשאיר 1/4 ביצה להברשת המאפים).

  • 04.

    מניחים דף פילו על נייר אפייה, משמנים היטב ומתחילים לגלגל את דף הפילו מהפינה התחתונה עד לאמצע, שמים כפית גדושה לאורך דף הפילו (צמוד לגלגול ) לא צריך יותר מכפית, מגלגלים עד שנשאר משולש.

  • 05.

    מכווצים את הגליל שנוצר,מחברים את 2 קצוות הגליל המכווץ עד שמקבלים צורת פרח עם בסיס. שמים כפית גדושה מהמילוי ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל המאפים נבריש את הבצק עם הביצה שהשארנו.

  • 06.

    אופים בחום 180 מעלות (תנור מחומם מראש) כ-1/2 שעה או עד שהמאפים זהובים/שחומים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)