לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית
לחמניות שום טעימות וממכרות עם נגיעות גבינה ושמן זית

המרכיבים ל מנות 8-10:
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים שטוחות
- 3 כפות סוכר שטוחות
- 1 כף מלח
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
- 2 ביצים גדולות
- כף זעתר
- כף צ'ילי גרוס
- קופסת גבינה פיראוס פטה
- קופסת גבינה פיראוס בולגרית
- כוס שמן זית
- ראש אחד של שיני שום קלופים וכתושים
- כף פלפל שחור
- כף תבלין לפיצה
- כף שומשום
- כף אורגנו
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הבצק:
-
02.
מנפים את הקמח לתוך קערה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ולשים ואז מוסיפים שמן וביצה ולשים עד שהבצק לאנדבק יותר.
-
03.
עוטפים בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
קורצים מן הבצק כ-20 עד 24 כדורים, מכדררים ומניחים על משטח מקומח. נוטלים כדור אחד ומשטחים לעלה קטן, כך עושים עם כל השאר.
-
05.
ממלאים בקוביית פטה או בולגרית לסירוגין וסוגרים.
-
06.
מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן ולאחר מכן מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180-200 מעלות.במוציאים ומיד מורחים בתערובת של התבלינים עם השום הכתוש ומכסים במגבת רטובה שישמרו על פריכותם.
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והתבלינים.
-
08.
מזלפים מעט מעל הגבינות ומתחילים למלא כפי הנדרש. (שאר התערובת של השמן המתובל נועד למריחה לאחר האפיה).