מתכון לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית | השף הלבן

לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית

לחמניות שום טעימות וממכרות עם נגיעות גבינה ושמן זית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית

המרכיבים ל מנות 8-10:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים שטוחות
  • 3 כפות סוכר שטוחות
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
  • 2 ביצים גדולות
למילוי:
  • כף זעתר
  • כף צ'ילי גרוס
  • קופסת גבינה פיראוס פטה
  • קופסת גבינה פיראוס בולגרית
  • כוס שמן זית
  • ראש אחד של שיני שום קלופים וכתושים
  • כף פלפל שחור
  • כף תבלין לפיצה
  • כף שומשום
  • כף אורגנו

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הבצק:

  • 02.

    מנפים את הקמח לתוך קערה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ולשים ואז מוסיפים שמן וביצה ולשים עד שהבצק לאנדבק יותר.

  • 03.

    עוטפים בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 04.

     קורצים מן הבצק כ-20 עד 24 כדורים, מכדררים ומניחים על משטח מקומח. נוטלים כדור אחד ומשטחים לעלה קטן, כך עושים עם כל השאר.

  • 05.

    ממלאים בקוביית פטה או בולגרית לסירוגין וסוגרים.

  • 06.

    מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן ולאחר מכן מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180-200 מעלות.במוציאים ומיד מורחים בתערובת של התבלינים עם השום הכתוש ומכסים במגבת רטובה שישמרו על פריכותם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והתבלינים.

  • 08.

    מזלפים מעט מעל הגבינות ומתחילים למלא כפי הנדרש. (שאר התערובת של השמן המתובל נועד למריחה לאחר האפיה).

הכנת? כאן מדרגים
(116)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.