מתכון לחמניות שום | השף הלבן

לחמניות שום

לחמניות רכות וטעימות בטירוף! מתאימות לכל חובבי השום.

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות שום

המרכיבים ל 15 לחמניות:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס חלב
  • 3/4 כוס מים פושרים
לציפוי:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 75 גרם חמאה
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ דק
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים באיטיות עד שהקמח נטמע ונוצר בצק רך. (אם חסר מים מוסיפים בכל פעם כף, ולחילופין – אם נוצר בצק לפני שהשתמשנו בכל כמות המים לא ממשיכים להוסיף). לשים במשך כ – 10 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

     יוצקים מעט שמן לקערה ומגלגלים בה את הבצק, כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו  - כשעה וחצי.

  • 03.

     כשהבצק תפח מחלקים אותו לכ – 15 חלקים שווים (50 גר' בצק לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר (רופף). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות שוב למשך כ – 30 דקות. מחממים תנור ל – 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

     בינתיים מכינים את הציפוי – במיקרוגל או על גבי להבה נמוכה ממיסים יחד את החמאה ושום. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב. בעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות בחמאת השום. אופים למשך כ – 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור, ובעודן חמות מברישים את הלחמניות שוב בחמאת השום. מצננים ומגישים טרי.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

יש מעט לחמים יותר מפורסמים ואהובים מלחם שום. עם שורשים איטלקיים ובגט צרפתי, מדובר בלחם האירופי האולטימטיבי שכבר מזמן כבש את העולם. מדובר בפתרון אלגנטי לכל אירוע, החל בסעודה חגיגית ועד על האש ספונטני בסופ״ש. אם אתם מחפשים מתכון נהדר ללחם שום, יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי שלה ללחמניות שום טעימות וממכרות שכל אחד יכול להכין כתוספת מושלמת לכל ארוחה. לא לפספס את המתכון הנהדר הזה. הוא צפוי לשנות לכם את כל מה שחשבתם על לחם שום עד היום.

הכנת? כאן מדרגים
(622)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.