לחמניות חלב – הדור הבא של הלחמניות | השף הלבן

לחמניות חלב עם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו

את המתכון הזה ללחמניות אסור לכם לפספס! מתכון של נטלי לוין ללחמניות חלב אווריריות וטעימות במיוחד עם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו שמתאימות בול לארוחת הערב שלכם

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות גבינה
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 שקית או ½ קוביה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כף (10 גרם) סוכר
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה 3% שומן
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם גבינת פרגמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
לזיגוג אחרי האפייה:
  • 50 גרם חמאה מומסת
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב ומלח ולשים במשך 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מגררים את הגבינה ומוסיפים לבצק. ממשיכים ללוש עוד 4-5 דקות עד שהיא נטמעת בבצק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    משמנים מעט קערת התפחה, צרים כדור מהבצק ומניחים בקערה. משמנים מעט גם את החלק העליון של הבצק.

  • 04.

    מכסים ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 05.

    מחלקים את הבצק ל-15 חלקים ומגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק.

  • 06.

    מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

  • 07.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 08.

    מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה בעדינות.

  • 09.

    אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מברישים את הלחמניות החמות בחמאה מומסת.

  • 11.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(57)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.