לחמניות חלב עם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו
את המתכון הזה ללחמניות אסור לכם לפספס! מתכון של נטלי לוין ללחמניות חלב אווריריות וטעימות במיוחד עם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו שמתאימות בול לארוחת הערב שלכם

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1/2 שקית או ½ קוביה (25 גרם) שמרים טריים
- 1 כף (10 גרם) סוכר
- 25 גרם חמאה רכה
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה 3% שומן
- 1 כפית מלח
- 100 גרם גבינת פרגמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב ומלח ולשים במשך 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים את הגבינה ומוסיפים לבצק. ממשיכים ללוש עוד 4-5 דקות עד שהיא נטמעת בבצק.
טיימר מופעל
-
03.
משמנים מעט קערת התפחה, צרים כדור מהבצק ומניחים בקערה. משמנים מעט גם את החלק העליון של הבצק.
-
04.
מכסים ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
05.
מחלקים את הבצק ל-15 חלקים ומגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק.
-
06.
מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.
-
07.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
08.
מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה בעדינות.
-
09.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות.
טיימר מופעל
-
10.
מברישים את הלחמניות החמות בחמאה מומסת.
-
11.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.