מתכון לחמניות גבינה לשבועות | השף הלבן

לחמניות גבינה

לחמניות גבינה מושלמות לשבועות

מאת: שרי מאיר ושושנה שוקהי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות גבינה

המרכיבים למנות 30:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 350 גרם קמח תופח
  • חצי כוס חלב תנובה
  • 1 ביצה
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 50 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 3 כפות גבינת קוטג’ תנובה 5% או 9%
  • 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 כפות ריחן קצוץ
  • חצי כוס עירית קצוצה
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • פרג שלם או קצח
  • תבנית שקעים משומנת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט. מסננים משמן הטיגון ומעבירים לקערה.

  • 02.

    מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, לשים לבצק אחיד (אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח) מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), יוצרים מהבצק כדורים בגודל שזיף בינוני ושמים בתוך השקעים. מורחים בביצה טרופה, זורים מעל פרג שלם או קצח ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(86)