לחם צפתית וזוקיני בניחוח זעתר | השף הלבן

לחם צפתית וזוקיני בניחוח זעתר

לחם ממולא ריחני וקל הכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחם צפתית וזוקיני בניחוח זעתר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 2 כוסות קמח לחם (או קמח לבן בהיר רגיל)
  • 1 כף סוכר
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית + שמן זית לשימון הקערה ולהברשה
  • כ־¾ כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • מלח
  • 300 גרם זוקיני (קישוא גדול ירוק כהה) מגורר גס
  • 230 גרם צפתית מעודנת 5% פיראוס קצוצה לקוביות של 5 מ"מ
  • 1 כף סולת
  • 1 כף זעתר
גודל תבנית: תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים קמח, סוכר ושמרים בקערה או. מוסיפים שמן, ½ כפית מלח ומים בכמות שתספיק ליצירת בצק רך וגמיש שאיננו נדבק לידיים. לשים היטב (10 דקות ביד, 7-6 דקות במיקסר בוו הלישה, 5-4 דקות במעבד המזון) לבצק חלק מאוד. צרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית, הופכים פעם אחת, מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מניחים את הזוקיני המגורר במסננת, זורים כפית מלח ומערבבים. משהים כשעה - עד שהבצק תופח. סוחטים היטב - אחרי הסחיטה צריכה להישאר כמות של כוס בערך.

  • 03.

    מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מוארכת עמוקה 7x10x30 ס"מ בנייר אפייה. הופכים את הבצק על משטח העבודה ומשטחים בידיים לריבוע של 30 ס"מ. מפזרים על העלה את קוביות הצפתית. מערבבים את הסולת עם הזוקיני הסחוט ומפזרים על הגבינה. זורים כפית זעתר ומגלגלים לגלילה הדוקה. מדביקים את קצות הגלילה בלחיצה. מניחים את הגלילה בתבנית כשצד התפר כלפי מטה. מכסים ומשהים לתפיחה עד שכיכר הבצק תופחת וממלאת את התבנית עד שפתה.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את פני הכיכר בכף שמן זית ובוזקים עליה 2-1 כפיות זעתר. עושים 4 חתכים אלכסוניים עמוקים בחלקה העליון של הכיכר ואופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים את פני כיכר הלחם (בטפיחות עדינות של המברשת) ב־2 כפות שמן זית. מצננים בתבנית.

הכנת? כאן מדרגים
(0)