לחם יוגורט במילוי גבינות ותירס – השדרוג האידיאלי | השף הלבן

לחם יוגורט במילוי גבינות ותירס

לחם מחבת שמכינים מיוגורט וממלאים בגבינות ותירס. המתכון של רחלי קרוט שישדרג כל ארוחת ערב משפחתית, ולא תאמינו כמה הוא קל להכנה!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם יוגורט במילוי גבינות ותירס
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל4 מאפים:

לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO תנובה 3%
למילוי:
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 3/4 כוס גרגירי תירס ללא נוזלים
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח והיוגורט ומערבלים עד שנוצר בצק חלק. זה לוקח בערך 4-5 דקות. אם הבצק לא מתגבש לכדי בצק חלק לגמרי אפשר להחליף לוו לישה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.

  • 04.

    מניחים בתחתית העיגול 2 כפות גדושות מהמילוי, מקפידים להשאיר שוליים ריקים מסביב, וסוגרים עם 1/2 הבצק שנותר ריק לצורת חצי ירח. חשוב להדק היטב את הסגירה כדי שהגבינות לא יברחו.

  • 05.

    ועכשיו 2 אופציות: אפשר להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה או לטגן במחבת, עם מעט שמן זית, מ-2 הצדדים עד הזהבה. במקרה של צריבה במחבת אין צורך בביצה

הידעת?

הערות ושדרוגים:

- אפשר לחמם את המאפים בתנור או בטוסטר אובן במידה והכנתם כמה שעות קודם.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי 1/3 צרור עירית קצוצה ו/או 1/2 כפית אבקת שום.
- אם יש לכם עוד גבינות בבית כמו כנען או גבינת שמנת אפשר להוסיף למילוי. תשתדלו לא לשים גבינה לבנה למשל כי היא תגיר נוזלים.
- במקום תירס אפשר להוסיף למילוי סלסלת תרד שקוצצים דק ומטגנים 4 דקות לפני שמוסיפים לגבינות.
- אפשר לשדרג את המילוי גם עם 1 כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ליצירת מאפי פיצה.
- במקום מוצרלה או טריו אפשר להשתמש בגבינת עמק מגורדת.

הכנת? כאן מדרגים
(39)