לחם חמאה ושום
לחם חמאה ושום-בואו להכין בבית תענוג נפלא וממכר לפתיחת התאבון
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ
עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל6 יחידות תלוי בג'בטה:
- 1 ככר ג'בטה
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 4 שיני שום, כתושות וקצוצות
- צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 0.75 כוס פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מיץ מ- 0.5 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
02.
בעזרת סכין חדה פורסים את הג'בטה לפרוסות אך משאירים את הכיכר עצמה שלמה ומניחים אותה בנייר כסף גדול דיו לעטוף אותה.
-
03.
בקערה, מניחים את החמאה הרכה, שיני השום הכתושות, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ½ כוס גבינת פרמזן וכמה טיפות מיץ לימון ומערבבים היטב לתערובתאחידה. מורחים את החמאה המתובלת בנדיבות בין החריצים. מפזרים את ¼ כוס פתיתי הפרמזן הנותרים מעל הכיכר ועוטפים היטב בנייר הכסף.
-
04.
אופים בתנור 20 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים כ-5 דקות נוספות, להשחמה. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים