מתכון לחם חמאה ושום | השף הלבן

לחם חמאה ושום

לחם חמאה ושום-בואו להכין בבית תענוג נפלא וממכר לפתיחת התאבון

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם חמאה ושום
צילום: נעמי אבליוביץ עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל6 יחידות תלוי בג'בטה:

  • 1 ככר ג'בטה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 0.75 כוס פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מיץ מ- 0.5 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה פורסים את הג'בטה לפרוסות אך משאירים את הכיכר עצמה שלמה ומניחים אותה בנייר כסף גדול דיו לעטוף אותה.

  • 03.

    בקערה, מניחים את החמאה הרכה, שיני השום הכתושות, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ½ כוס גבינת פרמזן וכמה טיפות מיץ לימון ומערבבים היטב לתערובתאחידה. מורחים את החמאה המתובלת בנדיבות בין החריצים. מפזרים את ¼ כוס פתיתי הפרמזן הנותרים מעל הכיכר ועוטפים היטב בנייר הכסף.

  • 04.

    אופים בתנור 20 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים כ-5 דקות נוספות, להשחמה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(88)