לחם חמאה ושום

לחם חמאה ושום-בואו להכין בבית תענוג נפלא וממכר לפתיחת התאבון

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם חמאה ושום
צילום: נעמי אבליוביץ עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל 6 יחידות תלוי בג'בטה:

  • 1 ככר ג'בטה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 0.75 כוס פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מיץ מ- 0.5 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה פורסים את הג'בטה לפרוסות אך משאירים את הכיכר עצמה שלמה ומניחים אותה בנייר כסף גדול דיו לעטוף אותה.

  • 03.

    בקערה, מניחים את החמאה הרכה, שיני השום הכתושות, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ½ כוס גבינת פרמזן וכמה טיפות מיץ לימון ומערבבים היטב לתערובתאחידה. מורחים את החמאה המתובלת בנדיבות בין החריצים. מפזרים את ¼ כוס פתיתי הפרמזן הנותרים מעל הכיכר ועוטפים היטב בנייר הכסף.

  • 04.

    אופים בתנור 20 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים כ-5 דקות נוספות, להשחמה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(88)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.