כיכר פטה, דבש וצימוקים
פטה כבשים הולכת מצוין עם מרכיבים מתוקים כמו דבש וצימוקים. כאן היא משולבת במלית של מאפה שבלולים מבצק שמרים עלים.

המרכיבים ל 8:
- ½ חבילה (450 גרם) בצק עלים שמרים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 + 1 כפיות דבש
- 100 גרם פטה כבשים "פיראוס" 24% מגוררת על מגררת גסה
- 50 גרם צימוקים כהים קטנים
- 2 כפות חלב או שמנת להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את עלה הבצק (מלבן של 24x36 ס"מ) על משטח העבודה, ומברישים אותו ב־4 כפיות דבש. מפזרים את הפטה המגוררת על הבצק - משאירים פס נקי ברוחב 5 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות של מלבן הבצק. מפזרים את הצימוקים על הגבינה.
-
02.
חותכים את מלבן הבצק ל־8 רצועות שוות ברוחבן (3x36 ס"מ). מגלגלים כל רצועה לשבלול - מתחילים בצד עם הגבינה ומגלגלים עד שמגיעים לחלק הנקי מגבינה. מקפלים את החלק הנקי מתחת לשבלול, כדי שישמש כתחתית שתמנע נזילה של המלית.
-
03.
מרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה של תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ במלבן של נייר אפייה. מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית כשהם מונחים על הצד שתחתיו תחתית הבצק המקופלת. מכסים את התבנית בניילון ומשהים עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו (בחורף כדאי למצוא מקום חמים - אפשר להתפיח בתנור שחומם לחום של 40-35 מעלות).
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את החלקים הגלויים של הבצק בתערובת של 2 כפות חלב וכפית דבש (שומרים את השארית). אופים במשך 40-35 דקות, עד שפני המאפה שחומים־זהובים. מברישים את חלקו העליון של המאפה בשארית תערובת החלב והדבש ומחזירים לתנור ל־5 דקות נוספות. מצננים חצי שעה לפני שמחלצים את המאפה מתוך התבנית.
טיימר מופעל