חלות גבינות וקורנית
שתי חלות יפהפיות ממולאות בתערובת גבינות טעימה, שייראו נפלא במרכז השולחן בארוחה חלבית.
המרכיבים ל2 חלות:
- 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- 2 ביצים גדולות טרופות
- ¾-1 כוס (250-180 מ"ל) מים פושרים
- 2 כפיות מלח
- 500 גרם גבינה למאפים 9% מסדרת השף הלבן
- 150 גרם גבינת קשקבל קולקשן מגוררת דק (או תערובת של קצ'קבל ופרמזן קולקשן)
- 1 כפית עלי קורנית (תימין) טריים קצוצים
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס חמוציות דלות סוכר
- גבעולי קורנית קטנים לעיטור
- 4 כוסות (500 גרם) קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצים ו־¾ כוס מים. לשים בוו הלישה לבצק חלק - מוסיפים את המלח במהלך הלישה. מוסיפים עוד מהמים לפי הצורך כדי לקבל בצק רך שלא נדבק לדופנות הקערה. לשים במשך 5 דקות נוספות. צרים כדור, מעבירים לקערה, מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המלית. מערבבים בקערה גבינה למאפים, גבינת קצ'קבל מגוררת (שומרים 4 כפות לעיטור), קורנית, ביצים, מלח ופלפל.
-
03.
הופכים את הבצק על משטח העבודה, חובטים בו כדי להוציא את האוויר ומחלקים אותו ל־6 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על לוח מקומח לעלה שמידותיו 25x15 ס"מ. מברישים את השוליים בפס רחב של ביצה טרופה.
-
04.
מסדרים שישית מכמות המלית לאורך השליש המרכזי של כל עלה - עד למרחק 2 ס"מ מהקצה. זורים שישית מכמות החמוציות על תערובת הגבינה. מקפלים אחד מהצדדים הארוכים של העלה מעל המלית ומקפלים מעליו את הצד הנגדי. מהדקים את הקצוות בשני הצדדים כדי לסגור אותם. מותחים את גליל הבצק לאורך 30 ס"מ. קולעים כל שלושה גלילים לצמה. מניחים את צמות הבצק בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותן בביצה טרופה. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
05.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את החלות פעם נוספת בביצה טרופה, מעטרים בגבעולי קורנית קטנים בפינות החיבורים בין גלילי הצמה וזורים את הגבינה המגוררת השמורה. אופים במרכז התנור במשך 40 דקות.
טיימר מופעל