חלה מתוקה
חלת שבת נהדרת בעבודת יד מקושטת בשומשום, למשקיענים בארוחות שבת וחובבי לחמים
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל כיכר אחת:
- 1/2 ק"ג קמח
- שקית וחצי שמרים
- ביצה אחת
- 1/4 כוס שמן
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כף מלח
- 1 כוס מים
- גרגירי שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר, אחרי שמוסיפים מים, לשים את הבצק למשך 10 דקות ונותנים לבצק לנוח למשך כמה דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, מכל חלק מגלגלים נקניק. מחברים את כולם בקצה אחד ואז מתחילים להרכיב מהם.
-
03.
מורחים את הבצק בחלמון ומקשטים בשומשום.
-
04.
אופים בתנור על 180 מעלות למשך 35 דק'.
הכנת? כאן מדרגים