מתכון חלה מתוקה | השף הלבן

חלה מתוקה

חלת שבת נהדרת בעבודת יד מקושטת בשומשום, למשקיענים בארוחות שבת וחובבי לחמים

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלה מתוקה

המרכיבים ל כיכר אחת:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • שקית וחצי שמרים
  • ביצה אחת
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כוס מים
  • גרגירי שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר, אחרי שמוסיפים מים, לשים את הבצק למשך 10 דקות ונותנים לבצק לנוח למשך כמה דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, מכל חלק מגלגלים נקניק. מחברים את כולם בקצה אחד ואז מתחילים להרכיב מהם.

  • 03.

    מורחים את הבצק בחלמון ומקשטים בשומשום.

  • 04.

    אופים בתנור על 180 מעלות למשך 35 דק'.

הכנת? כאן מדרגים
(228)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.