חלה מבצק קרואסון במילוי גבינת חמד ושלל גבינות
חלה כזאת עדיין לא ראיתם! בואו להפוך את חג השבועות הקרוב לחגיגי יותר עם המתכון של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות לחלה מיוחדת במילוי גבינות מעולות
המרכיבים לחלה אחת גדולה:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מעדנות
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 5% או 16% שומן פיראוס
- 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען השף הלבן
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
- 2 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים קרועים לחתיכות גסות
- 1 ביצה טרופה
- חופן שומשום או קצח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
02.
להכנת המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים.
-
03.
פורסים על משטח העבודה את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים שווים (חיתוך אחד לאורך כל העלה ואחד לרוחבו). מורחים כל אחד מהם במלית, מגלגלים לרולדה הדוקה ומהדקים היטב את הקצוות.
-
04.
מסדרים את הרצועות זו ליד זו, מצמידים את הקצוות זה לזה וקולעים מהן צמה: מעבירים את אחת מרצועות האמצע מעל השנייה ומהדקים. לוקחים את הרצועה החיצונית הנגדית ומעבירים מעל לשתי רצועות האמצע. חוזרים על הפעולה עם הצד השני: מעבירים את רצועת האמצע השנייה מעל לרצועת האמצע החדשה (זו שהייתה חיצונית ועברה עכשיו למרכז), ומעל לשתיהן את הרצועה החיצונית הנגדית, כך שהיא הופכת עכשיו לאחת מרצועות האמצע.
-
05.
ממשיכים כך באותו האופן עד לסיום קליעת הצמה ומהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית.
-
06.
לציפוי: מברישים את החלה בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום או הקצח.
-
07.
אופים 50-40 דקות, עד שהחלה מזהיבה. מוציאים ומגישים לצד מטבל שמנת חמוצה ובצל ירוק.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!