חטיפי גבינות וזיתים | השף הלבן

חטיפי גבינות וזיתים

חטיפים מלוחים נהדרים, הרבה יותר טעימים מכל חטיף קנוי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי גבינות וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 יחידות:

  • 75 גרם גבינת קצ'קבל תנובה חתוכה לקוביות
  • 60 גרם (7-6 גדולים) זיתים יווניים מתובלים מגולענים
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס קמח תירס לפולנטה
  • 1 כפית פלפל לימוני (תערובת תבלינים מוכנה - פלפל שחור וקליפת לימון)
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית מלח
  • 60 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מיונז מאיכות טובה
  • קוקוס טחון לציפוי (½-1 כוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את קוביות הקצ'קבל לפירורים עדינים במעבד המזון. מוסיפים את הזיתים ומרסקים גם אותם. מוסיפים פרמזן, קמח, אבקת אפייה, קמח תירס ותבלינים, ולוחצים על כפתור הפולסים פעמיים־שלוש כדי לערבב את המצרכים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים מיונז ומעבדים לבצק רך שאיננו נדבק לידיים.

  • 02.

    מכינים 2 תבניות שטוחות גדולות. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) בתוכנית טורבו. מפזרים את הקוקוס הטחון בצלחת שטוחה.

  • 03.

    מודדים כפיות מהבצק (נעזרים בכפית מידה - 5 מ"ל), ומטילים את גושי הבצק לצלחת הקוקוס. טובלים את גושי הבצק בקוקוס מכל עבריהם, ומגלגלים לכדורים קטנים. מסדרים את הכדורים בתבניות - משאירים רווחים בין כדור לכדור. משטחים מעט כל כדור בלחיצה בשיני מזלג שנטבלו בשאריות הקוקוס.

  • 04.

    אופים את שתי התבניות יחד במשך 12 דקות. מחליפים בין התבניות - עליונה למעלה ותחתונה למטה - ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. אופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהחטיפים מזהיבים. מכבים את התנור ומשהים את התבניות בתנור הכבוי למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי. שומרים בקופסה אטומה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)