מתכון גלילת פילו במילוי גבינת כנען ותרד | השף הלבן

גלילת פילו במילוי גבינת כנען ותרד, מוגש עם רוטב עשבי תיבול

מתכוני נשנושים קלים למנות ראשונות או כחטיפים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילת פילו במילוי גבינת כנען ותרד, מוגש עם רוטב עשבי תיבול

המרכיבים ל 3 גלילות:

  • 1 חבילה (500 גרם) דפי פילו
  • ½ כוס שמן זית
למילוי:
  • 1 ק"ג תרד טרי, שטוף
  • ½ שקית (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
לרוטב עשבי תיבול:
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית טריה, קצוצה
  • 1 כף נענע טריה, קצוצה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    למילוי: חותכים את התרד לרצועות בגודל בינוני. מחממים במחבת בינונית כף שמן זית, מוסיפים את התרד ומעט מלח ומטגנים על להבה גבוהה עד לאידוי כל הנוזלים. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לקערה בינונית ומצננים כ-15 דקות במקרר. מפוררים את גבינת הכנען על התרד המטוגן.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפרידים עלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן זית. מניחים שליש מכמות המילוי לאורך אחת מדפנות העלה ומשאירים שוליים בשני הקצוות. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים לגלילה ארוכה. מברישים בשמן זית ומניחים בתבנית. יוצרים שתי גלילות נוספות מהמילוי ואופים בתנור כ-20 דקות או עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    לרוטב: בסיר בינוני מחממים מעט שמן זית ומטגנים את עשבי התיבול כשתי דקות. מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים למעבד מזון וקוצצים כדקה. מסננים ומגישים חם עם פרוסת מגלילות הפילו החמות.

הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.