ברד פודינג בננה ושוקולד עם רוטב קרמל
נשארה לכם חלה מסוף השבוע? מצוין! בואו להכין את הברד פודינג המפנק של נטלי לוין שיוכיח לכם ששאריות החלה משבת יכולות להפוך לקינוח מדהים
המרכיבים לתבנית אחת:
- ½ חלה גדולה ויבשה (אפשר גם קצת יותר)
- 3 ביצים L
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 בננות חתוכות לעיגולים עבים
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ½ כפית מלח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
קורעים או חותכים לקוביות גסות את החלה ושמים בקערה.
-
02.
בקערה נפרדת שמים ביצים, שמנת להקצפה, שמנת לבישול, סוכר, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
-
03.
יוצקים את התערובת על גבי קוביות החלה ומערבבים.
-
04.
חותכים את הבננות לפרוסות עבות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם שוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת כף עד שאחיד.
-
05.
משמנים היטב את התבנית ויוצקים את התערובת לתוכה. מיישרים פחות-או-יותר לשכבה אחידה.
-
06.
משהים את הברד פודינג בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני האפייה, כדי שפרוסות החלה יספגו את הנוזלים.
-
07.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
08.
אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
-
10.
רוטב קרמל מלוח: מחממים שמנת ומלח לסף רתיחה.
-
11.
שמים סוכר בתוך מחבת על להבה גבוהה ומפזרים בשכבה אחידה.
-
12.
כשהסוכר מתקרמל אפשר לערבב אותו עם כף עץ נקייה.
-
13.
כשנוצר קרמל אחיד מוסיפים את תערובת השמנת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
-
14.
ממשיכים לבשל על להבה בינונית-גבוהה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
-
15.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים את הברד פודינג עם רוטב חמים.
-
16.
בתאבון!