מתכון בצק פילו במילוי פירות | השף הלבן

בצק פילו במילוי פירות

קינוח פירות מעולה

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פילו במילוי פירות

המרכיבים ל 8 מנות/ תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ:

  • 4 כפות שקדים טחונים
למלית:
  • 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • 250 גרם פירות פרוסים, לפי הטעם והמבחר (תותים, קיווי, מנגו, אפרסקים, שזיפים, ענבים, פלחי תפוז וכו’)
זיגוג
  • 3 כפות ריבת משמשים
  • 1 כף ברנדי
  • לפאי:
  • 8 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
  • 30 גרם מרגרינה, מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    קלתיות הפילו:

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 03.

    משמנים את התבניות.

  • 04.

    מורחים על אחד מעלי הפילו מעט מרגרינה מומסת ומפזרים על העלה 1/2 כף שקדים טחונים.

  • 05.

    חותכים את העלה ל-4 ריבועים שווים, מניחים בתוך התבנית את אחד הריבועים ומעליו עוד ריבוע שחופף לו חלקית, כך שמתקבלת צורת פרח.

  • 06.

    מניחים את שני הריבועים הנותרים באותה צורה - והקלתית מוכנה. מכינים כך גם את שאר הקלתיות - ארבע ריבועים בכל תבנית.

  • 07.

    אופים 15-10 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מיד ומצננים על השיש. מלית:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מקציפים את הקצפת עם הליקר עד שהיא מסמיכה ומתייצבת.

  • 09.

    ממלאים את הקלתיות בקצפת ומסדרים עליהן בצורה נאה את הפירות הפרוסים.

  • 10.

    מחממים את הריבה עם הברנדי במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל זיגוג חלק.

  • 11.

    מורחים בעדינות על הפירות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(168)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.