בורקס מצות במילוי גבינות
גם בפסח אפשר ליהנות מבורקס טעים במילוי גבינות נהדרות! מתכון של אפרת ליכנטנשטט שאתם מוכרחים לנסות

המרכיבים ל 24 יחידות:
- 6 מצות
- ½ מיכל (125 גרם) קוטג׳ תנובה
- 1/3 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ½ כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או פתיתי עמק
- 100 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כפית אורגנו יבש
- ¼ כפית בזיליקום יבש
- ¼ כפית פלפל שחור (לא חובה)
- 2 ביצים
- 100 גרם שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מרטיבים את המצות: טובלים את המצה במים ומניחים על מגבת בד לא שעירה. מוזגים על המצה עוד חצי כוס מים ומכסים במגבת. חוזרים על הפעולה עם כל המצות - הרטבה, עוד מים, כיסוי במגבת (אפשר בערימה אחת על השנייה). מחכים 5 דקות, מוזגים על המגבת עוד קצת מים ומחכים עוד 5 דקות. בודקים מה מצב המצות, יתכן והן תצטרכנה עוד דקה שתיים. המצות מוכנות כשהן רכות וגמישות אבל אל תשאירו אותן מכוסות זמן רב מדי כי הן עלולות להתפרק לגמרי.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת הבורקס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי. חוצים כל מצה לארבעה רבעים (הכי נוח בעזרת מספריים) ושמים כף מילוי במרכז כל ריבוע. סוגרים כל ריבוע למשולש, טובלים בביצה ומניחים ללא רווחים על התבנית. מפזרים שומשום בנדיבות.
-
03.
אופים 15-20 דקות (למעשה המצה כבר מוכנה אז אנחנו רק רוצים שהגבינות ימסו ושהמצה תתייצב)
טיימר מופעל
-
04.
מגישים חם.