בורקס כדורים עמק
לקחנו את הבורקסים האהובים והפכנו אותם לכדורי הפתעות! כל כדור ממולא בעמק והפתעה: עגבניות, פטריות, זיתים או תירס – כך שגם לילדים תהיה מנה להתרגש ממנה בשבועות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 שן שום כתושה
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק
- 1 כפית מלח
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
- 1/2 כוס גרעיני תירס
- 1/2 כוס פטריות קצוצות
- 1 ביצה טרופה
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 50 גרם חמאה מומסת
- עלי אורגנו טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את מרכיבי המלית בקערה ומחלקים לארבע קעריות. מוסיפים לכל קערית אחת מהתוספות ומערבבים היטב.
-
03.
פורסים את בצק הפילאס על משטח עבודה (עם הניילון העוטף אותו). בעזרת סכין חדה או מספריים חותכים ריבועים בגודל של כ-10 על 10 סמ"ר.
-
04.
מסירים את הניילון מכל ריבוע בצק, מניחים במרכזו כפית גדושה מאחת המליות ומהדקים היטב את הבצק סביב המלית. מגלגלים קלות ליצירת כדור ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק ועם 4 המליות.
-
06.
מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים פתיתי פרמזן.
-
07.
אופים כ-30 דקות עד שהכדורים זהובים.
טיימר מופעל
-
08.
מברישים בחמאה מומסת, מפזרים עלי אורגנו ומגישים חם.