בורקס כדורים עמק | השף הלבן

בורקס כדורים עמק

לקחנו את הבורקסים האהובים והפכנו אותם לכדורי הפתעות! כל כדור ממולא בעמק והפתעה: עגבניות, פטריות, זיתים או תירס – כך שגם לילדים תהיה מנה להתרגש ממנה בשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס כדורים עמק
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק
  • 1 כפית מלח
לתוספות:
  • 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס גרעיני תירס
  • 1/2 כוס פטריות קצוצות
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • עלי אורגנו טריים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי המלית בקערה ומחלקים לארבע קעריות. מוסיפים לכל קערית אחת מהתוספות ומערבבים היטב.

  • 03.

    פורסים את בצק הפילאס על משטח עבודה (עם הניילון העוטף אותו). בעזרת סכין חדה או מספריים חותכים ריבועים בגודל של כ-10 על 10 סמ"ר.

  • 04.

    מסירים את הניילון מכל ריבוע בצק, מניחים במרכזו כפית גדושה מאחת המליות ומהדקים היטב את הבצק סביב המלית. מגלגלים קלות ליצירת כדור ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק ועם 4 המליות.

  • 06.

    מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים פתיתי פרמזן.

  • 07.

    אופים כ-30 דקות עד שהכדורים זהובים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 08.

    מברישים בחמאה מומסת, מפזרים עלי אורגנו ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.