בורקיטס טבעוני במילוי פטריות ותפוחי אדמה
אורחים בדרך? קבלו מתכון מפנק וטעים למאפי בורקיטס טבעוניים
המרכיבים ל20-25:
- 420 גרם (3 כוסות) קמח לבן (ניתן גם להשתמש בקמח ייעודי ללחם)
- 1 גביע (250 גרם) (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, סויה תנובה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן (רגיל או זית)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- קורט מלח
- למילוי:
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים ומבושלים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
- 1-2 סלסילות פטריות, קצוצות דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3-4 כפות שמן זית
- פרג או שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">לבצק: שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים 3-4 דקות, עד שהבצק נהיה חלק ונעים למגע.
טיימר מופעל
-
02.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">אם הוא מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט מים. מעבירים למקרר ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
03.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">למילוי:
-
04.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">שמים את תפוחי האדמה בקערה, מועכים לפירה בעזרת מזלג (מומלץ ליצור את הפירה בזמן שתפוחי האדמה חמים).
-
05.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה גבוהה 6 דקות אגב ערבוב או עד ריכוך.
טיימר מופעל
-
06.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 8 דקות או עד שהפטריות התרככו ולא נותרו נוזלים במחבת.
טיימר מופעל
-
07.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">מתבלים במלח ופלפל.
-
08.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">מעבירים לקערה עם הפירה ומערבבים היטב.
-
09.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">הרכבת הבורקיטס:
-
10.
0pt 0cm 0cm 0cm; mso-border-shadow:yes">מחממים תנור ל-180 מעלות.על משטח עבודה נקי ומקומח קלות מרדדים 1/2 מהבצק לעובי 1/2 ס"מ או פחות. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 8 ס"מ . במרכז כל עיגול מניחים כפית נדיבה מהמלית ומקפלים ליצירת חצי עיגולים. מהדקים היטב את הקצוות עם אצבעות. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומהדקים שוב את הקצוות עם מזלג. חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השנייה. ניתן להמשיך ליצור בורקיטס עם הבצק שנותר. בעזרת סכין קטנה משוננת, יוצרים 2-3 חתכים קטנים בכל בורקיט. מברישים את הבורקיטס בשמן זית, זורים מעט שומשום או פרג ואופים כ-15 דקות, או עד שהבצק אפוי לחלוטין. מוציאים, נותנים לבורקיטס להתקרר ומגישים.
טיימר מופעל