בורקיטס דה מרדג׳נה – בורקס פטה וחצילים בנוסח יהודי
הישר ממסעדת גרקו, שף אליאב גולדנברג משתף אותנו במתכון לבורקיטס במילוי חצילים ופטה: הבצק עשויים מבצק רבוך שאותו מבשלים בסיר, ניתן להחליף בבצק עלים
המרכיבים ל20-25:
- 1 כוס שמן תירס
- 1 כוס מים
- 4 כוסות קמח
- 100 גרם יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
- 1 ביצה טרופה, להברשה
- 2 חצילים
- 400 גרם פטה עיזים 16% "פיראוס"
- 2 ביצים
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים את השמן והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח והיוגורט בבת אחת. מערבבים היטב בכף עץ עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מכסים במגבת ומניחים בצד.
-
02.
בינתיים מכינים את המילוי: שורפים את החצילים על להבה גלויה, קולפים אותם ומניחים את הבשר במסננת כ- 10 דקות כדי שיגיר נוזלים. מעבירים את בשר החצילים לקערה ובעזרת כף מועכים למחית. מגרדים פנימה את גבינת הפטה, מוסיפים את הביצים ואת שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה .
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
-
04.
מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים. משטחים כדור אחד על כף היד לדסקית בעובי 5 מ״מ. מניחים כף ממחית החצילים במרכז העיגול ומקפלים מעליו את המחצית השנייה לצורת סהרון. מהדקים את השוליים היטב על מנת שלא יפתחו באפייה, וממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק והמילוי. מניחים בתבנית. מברישים את פני הסהרונים בביצה הטרופה ואופים בתנור עד שהם מזהיבים.