אמפנדס במלית גבינת חמד ותירס
המאפה הארגנטינאי האהוב!
המרכיבים ל8 יחידות גדולות:
- 500 גרם (3.5 כוסות ועוד כף) קמח לבן
- 1 כפית גדושה מלח אטלנטי דק
- 150 גרם חמאה מומסת, מצוננת
- 240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים/מסוננים
- למלית:
- 350 גרם (מעט פחות מחצי שקית) גרגירי תירס מוקפאים סנפרוסט
- 1 חבילת (250 גרם) גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
המאפה הארגנטינאי האהוב, במלית גבינת חמד שלנו, שנמסה בצורה נפלאה ומשתלבת נהדר עם גרגירי התירס. דייקו בכמויות המצויינות במרכיבי הבצק כדי ליהנות מבצק נוח מאוד לעבודה.
-
02.
שמים קמח ומלח בקערה בינונית-גדולה, מערבבים בכף ויוצרים גומה במרכז.
-
03.
בקערית גדולה מערבבים חמאה מומסת מצוננת ומים מינרליים. יוצקים לגומה שבקמח, מערבבים במרית עד לאיחוד ועוברים ללישה בידיים, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מבשלים גרגירי תירס מוקפאים במי ברז (לא ממליחים) בסיר קטן-בינוני על אש גבוהה במשך 5-6 דקות או עד להתרככות מספקת (אין צורך להמתין לרתיחה). מסננים ומערבבים מיד עם כף שמן זית (אין צורך להמליח את התירס משום שהגבינה מאוד מלוחה).
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים קוביות גבינת חמד לתירס ומערבבים.
-
06.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים שתי תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
-
07.
עם תום ההשהייה של הבצק, לשים את הבצק 3-5 דקות ומחלקים ל-8 כדורים, שמניחים על גבי נייר אפייה.
טיימר מופעל
-
08.
בעזרת מערוך, על גבי נייר אפייה, מרדדים דק כל כדור לצורת עיגול. שמים במרכז כל עיגול כף גדושה ממלית התירס והגבינה, סוגרים ליצירת חצי עיגול, מצמידים את הקצוות, מהדקים מטה וסוגרים בתנועת קיפול יפה. עוברים עם מזלג מעל פס הקיפול ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עד להשלמת 8 אמפנדס בשתי תבניות שטוחות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים 35-40 דקות או עד להשחמה מספקת. מוציאים ואופים כך את התבנית השניה.
טיימר מופעל