גבינה ועוגה – when the cheese meets the cake | השף הלבן

when the cheese meets the cake | כשהגבינה נפגשת עם העוגה

אחד הקינוחים האייקוניים ביותר היא ללא ספק עוגת הגבינה. זו עוגה שמלווה רבים מאיתנו באירועים משמחים, באירוח של חברים ובני משפחה ואפילו סתם לצד הקפה של הבוקר. עוגת הגבינה קיימת בעולם האפייה זמן כל כך רב שיש לה אין־ספור גרסאות נפלאות, לכן זה לא מפתיע שיש מקום כמו הצ'יזקייק פקטורי שסובב לחלוטין סביב הקינוח הזה. הנה מספר גרסאות של העוגה המדהימה שאתם חייבים לנסות.

מאת: עורך השף הלבן
when the cheese meets the cake | כשהגבינה נפגשת עם העוגה

עוגת גבינה פירורים קלאסית

לפני שנפגוש מתכונים ייחודיים יותר אנחנו בכל זאת חייבים לתת מקום של כבוד לגרסה הקלאסית ביותר. עוגת גבינה פירורים היא כזו שתמצאו כנראה בכל בית ובהחלט אפשר להבין מדוע. הקרמיות המפנקת של השמנת והגבינה לצד הפריכות המתקתקה של הפירורים יוצרות חוויה מפנקת שאין לה תחליף. כך תכינו את הקינוח המנצח הזה:

ראשית מערבבים יחד קמח וסוכר. מוסיפים ביצים וחמאה ומערבבים הכל יחדיו עד לקבלת בצק עיסתי. שומרים בצד כדור קטן מהתערובת לחלקה העליון של העוגה. את שארית הבצק משטחים בתחתית של תבנית עגולה ומכניסים לתנור שחומם לחום בינוני. את כדור הבצק שהנחנו בצד פורסים גם כן על תבנית נפרדת. מכניסים את שתי התבניות לאפייה במשך כעשר דקות עד להזהבה.

בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל. מקציפים יחד על עוצמה בינונית עד לקבלת קרם סמיך. מוסיפים גבינה לבנה וממשיכים להקציף יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. את תערובת העוגה שופכים על בסיס הפירורים ועליה מפזרים את הפירורים הנותרים. מכניסים למקרר עד להתייצבות ומגישים.

עוגת גבינה שמנת ושוקולד

אם מתחשק לכם לאכול עוגה עשירה, זהו ללא ספק המתכון המושלם עבורכם. כאן הגבינה פוגשת שוקולד ושמנת ליצירת טעם שיטריף לכם את כל החושים. זו בהחלט עוגת גבינה מפתיעה במיוחד שלא תפגשו בכל בית, אך ברגע שתטעמו אותה היא כבר תהפוך לקבועה בביתכם ללא ספק. כך תכינו את העוגה המפתיעה הזו:

מחממים את התנור מראש לחום נמוך־בינוני ומשמנים תבנית אפייה עגולה. במעבד מזון שמים ביסקוויטים בטעם שוקולד, סוכר ואבקת קקאו וטוחנים לאבקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית רטובה. את התערובת מהדקים היטב לבסיס ולדפנות של התבנית המשומנת. מכניסים לתנור לאפייה במשך כעשר דקות ומוציאים לצינון. מורידים את חום התנור לחום נמוך.

להכנת מלית העוגה ממיסים יחד בבאן מארי שוקולד מריר ושמנת מתוקה להקצפה עד שמתקבל קרם אחיד ומבריק. מוסיפים לתערובת גבינה לבנה ושמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל ומלח וטורפים היטב. מוסיפים בהדרגה ביצים וטורפים לאחר כל הוספה. מוסיפים אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. את מלית העוגה יוצקים על גבי בסיס הבצק האפוי.

מכניסים את העוגה לאפייה במשך כשעה, עד ששולייה מתייצבים והבסיס נותר גמיש. לאחר מכן מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור עד לצינון מוחלט. כעת מעבירים את העוגה למקרר למשך חמש שעות לפחות. לפני הגשת העוגה מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ויוצקים על גבי העוגה.

עוגת גבינה ושערות קדאיף

כאן יש לנו עוגת גבינה עם טוויסט מקומי ואהוב – הקדאיף. עוגה זו אינה משלבת מרכיבים רבים והיא קלה למדי להכנה, אך האמת היא שלא צריך הרבה מאמץ כדי להפוך עוגת גבינה למעדן אמיתי. שערות הקדאיף הן בדיוק מה שצריך כדי להפתיע את האורחים עם מרכיב שלא ציפו לו כלל. כך תכינו את המנה הכיפית הזו:

מחממים את התנור לחום גבוה מאוד. מערבבים את שערות הקדאיף עם חמאה ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לאפייה בתנור עד להזהבה בלבד. בסיר על הגז מבשלים יחד כוס סוכר וכוס וחצי של מים ומעט לימון. מוציאים את שערות הקדאיף מהתנור ושופכים מעליהן את הרוטב החם. מניחים הכל בצד לקירור.

מקציפים יחד שני מכלי שמנת מתוקה ומוסיפים כוס סוכר. מאטים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הגבינה הלבנה. בתבנית שמים חצי מכמות שערות הקדאיף ומעליה יוצקים את קרם הגבינה. על גבי קרם הגבינה מסדרים את שאר כמות שערות הקדאיף. מכניסים למקרר עד לצינון מוחלט ומגישים.

when the cheese meets the cake | כשהגבינה נפגשת עם העוגה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.