רעיונות לפנקייקים מיוחדים ומפתיעים

4 סוגי פנקייק שאתם חייבים להכיר

מאכל זה הוא שילוב של כל מה שאוהבים ביחד, והוא יכול להיות קינוח, ארוחת בוקר או ארוחת ערב מפנקת לילדים ולמבוגרים. הוא יכול לכלול תוספות שונות לפי בחירתכם, הוא יכול להיות טבעוני או חלבי והוא תמיד קל להכנה ומהיר. ניתן לשלב בבלילה פירות מסוימים שיחמיאו לו, שוקולד, אגוזים וקינמון. ואפשר להכינם בכל גודל ובכל צורה. ניתן להוסיף עליהם או לצידם שלל תוספות מעניינות וטעימות, כגון: רוטב שוקולד חם, סירופ מייפל, קצפת, פירות, דבש, סילאן, אגוזים, אבקת קינמון ועוד. תוכלו אף לשתף את הילדים בהכנת הפנקייקים, הם ייהנו מכך לא פחות מלאכול אותם. הנה כמה מתכונים קלים ומהירים להכנת פנקייק בשילובים מעניינים וטעימים במיוחד.

מאת: עורך השף הלבן
רעיונות לפנקייקים מיוחדים ומפתיעים

בוקר של יום נוסף הפציע, הבננות הבשלות נראות טעימות, ומה יותר מפנק מלהפוך אותן לארוחת בוקר נהדרת. הבחירה המושלמת היא פנקייק פשוט וטעים, להכנת הבלילה יש לשים בקערה ביצה, תמצית וניל, סוכר, קמח וחלב עם בננות בשלות ומעוכות. טעם הבננות משתלב בעדינות בבלילה, ומעניק לה רעננות ומרקם אחר. אם אתם מעוניינים להפוך את המתכון לטבעוני, ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף נוזלים, במקום החלב אפשר להוסיף חלב סויה או מים. את החומרים מערבבים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה, ובמחבת רחבה ומשומנת יוצקים מעט מהבלילה בעזרת מצקת. לאחר מספר דקות הופכים אותו לצידו השני, ולאחר 3-2 דקות מוציאים אל צלחת ונותנים לו להצטנן מעט. לפנקייק בננה אפשר להוסיף סירופ מייפל או דבש, שמשתלבים נהדר גם עם אגוזים קצוצים או אבקת קינמון. כדי להכין פנקייק אוורירי ונימוח, חשוב לטגן אותו במחבת טפלון שלא תאפשר לו להידבק. את הבלילה ניתן להכין זמן רב מראש ולשמור במקרר, כך תוכלו להפתיע את הילדים בהכנה מהירה עוד יותר. החומרים לפנקייק מנגו כוללים: קמח תופח, סוכר, ביצים, חמאה מומסת, חלב ומעט מלח. את המנגו קולפים ופורסים לפרוסות דקות, אותן מניחים על המחבת החמה שבה מעט שמן, ועליהן יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת. הבלילה מכסה את המנגו, ולאחר מספר דקות הופכים אותו ומטגנים את הצד השני. כשנוגסים בו מתגלה ההפתעה המתוקה והרעננה שנמצאת בפנים. את הפנקייקים המוכנים ניתן לשדרג עם תוספת של שקדים פרוסים קלויים, אגוזים ואף מעט אבקת סוכר.המתכון המושלם לפנקייק שכולם אוהבים, המשלב מרקם אוורירי ורך עם שוקולד חמים ומתוק. רק לערבב ולצקת למחבת, ותוך מספר דקות יש לכם ארוחה שלמה מוכנה. להכנת הפנקייקים יש צורך ברכיבים אותם ציינו ובתוספת של כחצי כוס שוקולד צ'יפס לפי בחירתכם. אפשר לשלב שוקולד חום ולבן, אפשר להוסיף רק שוקולד מריר ואפילו לשדרג עם שוקולד אגוזים. הכול משתלב נפלא עם הבלילה. את הבלילה יוצקים למחבת המשומנת. שימו לב לא לשרוף אותם ולהופכם בזהירות. אם תרצו לשדרג את צורת הפנקייקים, ניתן לצקת את הבלילה לתוך תבנית מתכת בצורה שתבחרו, כזו שבה משתמשים להכנת עוגיות. כך הוא יצא טעים, מתוק ואפילו בצורה מיוחדת. עכשיו הגיע הזמן לבחור את התוספות שיתלוו לחוויה הזו.

מדובר בקינוח גורמה, לא פחות. טעמן של האוכמניות משדרג את הפנקייק לאין ערוך והופך אותו לחגיגת טעמים מיוחדת, שהופכת את הקינוח הזה לכוכב השולחן. פנקייק אוכמניות הוא קודם כול שילוב צבעים של בהיר וכהה, עיגולים בהירים המנוקדים בסגול. את הבלילה מכינים כמו כל בלילה לפנקייק. אך את הפנקייק הזה ניתן להכין בשתי דרכים: האחת – לצקת למחבת החמה את הבלילה ועליה להניח את האוכמניות הטריות או קפואות־מופשרות. השנייה – לערבב בתוך הבלילה עצמה את האוכמניות ואז להכין ממנה את הפנקייקים. כמובן שניתן להוסיף פירות יער אחרים או לשלב כמה סוגים. לאחר שאנו מוציאים את כל הפנקייקים אל הצלחת ועורמים ערימה יפה ומכובדת, נוכל להוסיף כל מה שאנו אוהבים: קצפת, אגוזים, סירופ שוקולד, סירופ מייפל, קינמון, חמאה ועוד.

 

לסיכום, פנקייק הוא מאכל נפלא שהן מבוגרים והן ילדים נהנים מאכילתו, אז אם גם אתם רוצים לפנק את המשפחה בארוחה כיפית במיוחד, הכינו להם מגוון פנקייקים בטעמים שונים, כך תוכלו להתנסות גם בגרסאות פחות מוכרות של המאכל הטעים הזה.

רעיונות לפנקייקים מיוחדים ומפתיעים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.