שקשוקה עם טאצ'
השקשוקה היא אחת המנות שיכולות להיות ארוחה שלמה. מכינים אותה מירקות וביצים, אוכלים אותה עם מאפה – לרוב לחם, כך שהיא ממש יכולה להשביע כמו ארוחה של שלוש מנות. השקשוקה הקלסית מכילה עגבניות חתוכות, רסק עגבניות, תבלינים וביצים, אך יש הרבה אפשרויות לשדרוג המנה, לשינוי הטעמים שבה ואפילו שינוי גווני האדום שלה. לפניכם כמה אפשרויות לשקשוקות מעניינות ולא פחות טעימות.

שקשוקה ביתית עם פטה
לכל משפחה יש את דרך הכנת השקשוקה שלה, התבלינים הקבועים, המחבת המיועדת והלחם המועדף עליה, שילווה את הארוחה ויעזור לנקות את הצלחת כולה. מתחילים בקיצוץ כל הירקות לקוביות קטנות אך לא קטנות מידי, בצל, שום, גמבה אדומה ועגבניות. מתחילים בטיגון הבצל עד שמתרכך ומזהיב מעט, אליו מוסיפים את השום לעוד דקה או שתיים. בשלב הבא מכניסים את הגמבה עד שהיא מתרככת מעט ולבסוף את העגבניות, מלח ופלפל.
מטגנים הכול יחד כמה דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם שלא ישרפו הירקות שבתחתית. לאחר מכן מוסיפים כמה כפות של רסק עגבניות, מים ומעט סוכר כדי לנטרל את החמיצות. מכסים ונותנים לשקשוקה להתבשל עוד עשר דקות, ניתן לטעום ולתקן טעמים אם צריך.
כאשר הרוטב מוכן, יוצרים גומחה קטנה עם כף ושוברים לתוכה ביצה, חוזרים על הפעולה בהתאם לכמות הביצים שרוצים להכין. שוב סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל את השקשוקה עוד כמה דקות עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.
שקשוקה טריפוליטאית חריפה אש
אם חשקה נפשכם דווקא בשקשוקה חריפה-חריפה, כזו שחייבים לאכול עם הרבה לחם ומשאירה טעם נפלא בפה, אולי תרצו דווקא לנסות שקשוקה חריפה טריפוליטאית אותנטית. מתחילים עם הרבה שום כתוש, שאותו מטגנים בשמן זית דקה או שתיים, מוסיפים לו קוביות עגבניות וממשיכים בטיגון. לאחר כמה דקות מוסיפים רסק עגבניות, מים ומתבלים בכמון, פפריקה חריפה ומלח. ממשיכים בבישול כמה דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
ניתן להוסיף מים אם השקשוקה סמיכה מידי. בשביל החריפות מוסיפים פרוסות בעובי סנטימטר של נקניקיות מרגז. הן יוסיפו טעם חריף וגם יעשירו את טעמי השקשוקה כולה. כאשר רוטב השקשוקה והנקניקיות התבשלו כראוי, מכניסים את הביצים אחת אחת, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כמה דקות עד שהביצים מוכנות. רצוי להגיש עם חלה של שבת לצורך ניגוב והתפנקות מקסימלית.
שקשוקה בירוק-לבן
אפשר להכין גם שקשוקה על בסיס גבינות, שמנת ועלים ירוקים טריים מסוגים שונים. צבעי הירוק לבן המתקבלים בסיום הבישול, מעניקים לשקשוקה מראה מרהיב ואלגנטי, המושך את העין. לצורך ההכנה בוחרים את ה"ירוקים" כגון: מנגולד, קייל או תרד ובנוסף משתמשים גם בכרישה, פטרוזיליה, כוסברה וקישואים. גם אם יש רק חלק מהמרכיבים הטעמים לא נפגעים.
מתחילים בטיגון פרוסות כרישה בחמאה, מכסים את המחבת ונותנים לכרישה להיטגן עד שהיא מתרככת לחלוטין. מוסיפים שמנת לבישול, מלח, פלפל, פרוסות קישוא ואת העלים הירוקים. ניתן להוסיף כמה פרוסות של פלפל חריף אם מעוניינים בטעם פיקנטי עדין. ממשיכים בבישול עד שהקישוא מתרכך מעט ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים. לשקשוקה הזו מוסיפים חלמוני ביצה בלבד, וממשיכים בבישול עד שהם מתחממים אך עדיין מעט נוזליים. המנה מוכנה וניתן לפזר עליה מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים וטריים לקישוט לפני ההגשה.
שקשוקה בלחמנייה אישית
המנה המיוחדת הזו מתאימה במיוחד לארוחת ילדים, אם כי גם המבוגרים ייהנו ממנה. זו מנה חמודה, המוגשת בלחמניות המבורגר אישיות לכל אחד. בוחרים לחמניות שלמות שאינן חצויות במרכזן, וחותכים מהן פרוסה קטנה מהחלק העליון, מרוקנים את התוכן כך שתתקבל קערת לחם קטנה ואישית. במחבת מטגנים בצל, מוסיפים קוביות עגבניות קטנות, מלח, פלפל, פפריקה ומעט כמון. מבשלים עד שהעגבניות מתרככות ומתקבל רוטב שקשוקה קטן. ממלאים כל לחמנייה ברוטב, שוברים ביצה מלמעלה, אפשר לפזר מעט גבינת מוצרלה מגורדת אך לא חובה, מתבלים במלח ובפלפל, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות בערך.
החל מארוחת הבוקר המושקעת דרך ארוחת צהריים עם טוויסט וכלה בארוחת ערב של מנה אחת, השקשוקה יכולה להתברג בכל הארוחות. היא אפילו מתאימה לאירוח. זו מנה משביעה, מפנקת שאינה דורשת מאמץ רב להכנה. לרוב, המצרכים נמצאים במטבח גם אם לא מתכננים להכין דווקא את המנה הזו, כך בפעם הבאה שתרצו להתפנק עם שקשוקה, תוכלו להכין מנה חדשה, טעימה ומנצחת.
