עובדות חשובות על פנקייק - תוכן קולינרי | השף הלבן

שמונה עובדות חשובות על פנקייק

פנקייק הוא מאכל חובק עולם, ניתן למצוא אותו בכל מיני גרסאות שונות בהתאם למדינה שבה נמצאים. יש לו גרסאות רבות והוא מוגש עם תוספות שונות בכל מקום. בכתבה הזו נדון בהרחבה על הפנקייק ונספר לכם מספר עובדות שאתם לא יודעים עליו.

מאת: עורך השף הלבן

פנקייק הוא מאכל חובק עולם, ניתן למצוא אותו בכל מיני גרסאות שונות בהתאם למדינה שבה נמצאים. למשל בצרפת הוא נקרא קרפ, בגרמניה הוא פפאנקוכן, בהולנד הוא פאנקוק ובשוודיה פלטר. גם אל אסיה הוא הגיע ונקרא ביפנית מירוקורפו. יש לו גרסאות רבות והוא מוגש עם תוספות שונות בכל מקום. בכתבה הזו נדון בהרחבה על הפנקייק ונספר לכם מספר עובדות שאתם לא יודעים עליו.

  1. הציוד המתאים

העובדה הראשונה היא הצורך בציוד מתאים. כל בשלן ואופה חובב או מקצועי יודעים שכדי להפיק מאכלים ומאפים משובחים נדרש שימוש בכלים הנכונים והמדויקים להפקתם. אם אתם רוצים להכין פנקייק אמריקאי כמו שהייתם מקבלים בדיינר מקומי, זה הציוד שתזדקקו לו: מחבת פנקייק הולנדי או מחבת לפנקייק או אם אתם מעדיפים תוכלו גם לרכוש מכשיר לפנקייק, כאשר העקרון המוליך הוא שימוש בטפלון שטוח אשר מאפשר את יצירת הפנקייקים אווריריים במיוחד וסופר מקצועיים.

אם יש לכם ילדים קטנים תוכלו לרכוש מחבת פנקייק שבה כבר מובנים השקעים עבור פנקייקים קטנים המתאימים להם בדיוק רב.

  1. סוגי הפנקייקים הקיימים

העובדה השנייה היא שכדי להכין את הפנקייק שאתם רוצים, עליכם להתמקד בסוג שאתם רוצים להכין. כפי שציינו מעלה, למאכל הנפלא הזה יש גרסאות רבות בשלל מדינות בעולם. אך כדי להכין את הסוג הנכון נחלק אותו לפי שלושה סוגים עיקריים:

  • פנקייק אמריקאי – פנקייק זה מתגאה בממדיו הגדולים המגיעים לקוטרה של צלחת ומכינים אותו עבה במיוחד לאקסטרה פינוק.

  • פנקייק הולנדי – פנקייק זה אומנם גם כן עבה, אך גודלו קטן באופן מהותי מזה האמריקאי והוא מגיע בגודל קוטר של כוס.

  • קרפ צרפתי – זוהי הגרסה הדקה של הפנקייק הנפלא וקוטרו כקוטר של מחבת. בקרפ ניתן לגלגל את המילויים השונים שרוצים לאכול שלא כמו בפנקייק העבה שאותו אוכלים כשהתוספות מעליו אך לא בתוכו.

כמובן שלכל הגרסאות הללו ניתן להוסיף שדרוגים המשבחים את הטעם של הבלילה והופכים אותה לעשירה. למשל: בננות, שוקולד, גבינה, פירות, יוגורט וגם דבש.

בנוסף ניתן להכין לפנקייק גם תוספות מלוחות, הורידו את הסוכר מהמתכון, ושלבו בבלילה גבינת פטה, גבינה צהובה, עשבי תיבול קצוצים, שום כתוש ותימין ויצאו לכם פנקייקים מלוחים מנצחים!

  1. פנקייק בריא – יש דבר כזה?

עובדה שלישית היא שאכן קיים פנקייק בריא ולא רק בגרסה אחת בודדת אלא בכמה גרסאות שונות! אומנם פנקייק בריא נשמע מעט כמו קלישאה, משום שכשחושבים על פנקייק התמונה הראשונה שעולה לראש היא ערמת פנקייקים מפוארת שממנה זולג סירופ מייפל בנדיבות, חמאה וגם אבקת סוכר. אבל יחד עם המודעות הגוברת בחיוניות של אורח חיים בריא, קיימות גרסאות של הפנקייק האהוב כשהוא לא עתיר קלוריות ומשמין כפי שמגיע בגרסתו המקורית. תוכלו להכין פנקייק בריא ללא ביצים, משיבולת שועל, קמח כוסמין או קמח מלא, פנקייק ללא חלב או גלוטן ולהשתמש בסירופ מייפל אמיתי ואורגני במקום הסירופ הרגיל שמכיל כמויות גבוהות מאוד של סוכר.

עובדות חשובות נוספות בהקשר זה הן:

  1. באופן כללי שימוש בפירות טריים עדיף על כל סירופ עתיר סוכרים, שכן הסוכר בפירות מתפרק בגוף באופן שונה לחלוטין מסוכר מעובד ולכן צריכתו עדיפה. זאת בנוסף לוויטמינים הקיימים בפירות הנחוצים לנו כל כך בשמירה על אורח חיים בריא.
  2. שימוש בחמאה או שמן קוקוס עדיף על טיגון בשמן קנולה רגיל, משום שהם שומניים טבעיים מן הצומח.
  3. שימוש בשוקולד בעל מוצקי קקאו גבוהים – הכוונה למעל 60% מוצקי קקאו גם יהוו בחירה מצוינת לשימוש בשוקולד שאינו עתיר בסוכרים ובעל מוצקי קקאו נמוכים המעידים על כמות פחותה של שוקולד.
  4. גם שימוש בדבש או סילאן עדיף על סירופ מייפל ושוקולד קנויים בחנות.
  5. מה נדרש לשם הכנת פנקייק מוצלח?

עובדה הקשורה דווקא לאפייה עצמה. אפייה שלא כמו בישול חייבת להיות מאוד מדויקת. ממש כמו במתכונים רבים אחרים, כדי להכין את הפנקייק המושלם חשוב להשאיר אותו אוורירי ככל הניתן, דהיינו לערבב אותו כמה שפחות. בנוסף, הקפידו תמיד להשתמש בחומרי הגלם הטובים ביותר.

מתכון לפנקייק אמריקאי אמיתי

אם חשקה נפשכם באפיפית עבה, נפוחה, אוורירית ונימוחה ממש כמו שמכינים באמריקה, לפניכם מתכון לפנקייק מנצח. כל שנותר לכם כעת הוא רק להכין אותו במטבח הביתי שלכם.

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.