3 פשטידות טבעוניות מומלצות לארוחת הערב - תוכן קולינרי | השף הלבן

שלוש פשטידות טבעוניות מומלצות לארוחת הערב

ארוחת ערב או צוהריים המורכבת מפשטידה או שתיים היא ארוחה פשוטה וקלה, שניתן להכין אפילו בסוף יום עבודה מעייף, בתוך זמן קצר, וליהנות מארוחה חמה במהירות יחסית. פשטידה נהדרת לצד סלט ירקות טרי וצבעוני זו ארוחה מלאה ומשביעה, שיכולה להתאים כמעט לכל אירוע ולכל הזדמנות. לפניכם מספר מתכונים לפשטידות טבעוניות פשוטות ומוצלחות. מתכונים אהובים של פשטידות שהותאמו ושונו כדי להתאים לדרישות הטבעונות.

מאת: עורך השף הלבן
שלוש פשטידות טבעוניות מומלצות לארוחת הערב

מאפה שכבות בטטה ופלפלים 


בין אם אתם רגישים לחלב ולמוצריו ואינכם יכולים להשתמש בהם, ובין אם בחרתם באורח חיים טבעוני, הפשטידה הזו מתאימה בדיוק עבורכם. השילוב של פלפלים אדומים ובטטות כתומות מעניק לפשטידה מראה נהדר וצבעוני שמגרה ומושך את העין עוד לפני הביס הראשון. כיוון שאלו ירקות קשים יחסית במרקמם, ראשית יש לקלות אותם בתנור. פורסים את הבטטה לפרוסות דקות ואת הפלפלים חותכים לרצועות עבות יותר, מערבבים היטב עם שמן זית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל מלח ופלפל ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך, עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. 


בקערה מערבבים היטב טופו מרוסק עם מזלג למחית, ממרח סויה, קמח חומוס, שיבולת שועל ומלח לפי הטעם. בתבנית אפייה אינגליש קייק משומנת מניחים כמה כפות מהתערובת ומשטחים. מסדרים שכבה של פרוסות הבטטה ושוב מתערבות הטופו והסויה. אחר כך מסדרים שכבה של פלפלים ושוב תערובת וחוזר עלילה עד שהתבנית מלאה. אם רוצים ניתן להכין כמות כפולה של הירקות ושל תערובת הטופו והסויה, ולהכין שתי פשטידות, כשאחת נשמרת במקרר לאפייה ואכילה בהמשך השבוע. אופים בתנור במשך ארבעים דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים את הפשטידה וממתינים שתתקרר לחלוטין לפני שחותכים. חיתוך של הפשטידה כשהיא חמה ייצור עיסה.  


פשטידת תירס מתאימה גם לילדים 


קלחי תירס הם אחד ממאכלי הילדות האהובים שיש. קלח תירס חם ועליו מלח, נעוץ בשיפוד הוא מעדן אמתי, כזה שאוכלים בידיים, מתלכלכים ומבקשים עוד. כשמתבגרים קלח התירס על שיפוד עדיין אהוב וטעים אך לומדים לאהוב ולשלב את התירס גם בדרכים ובמנות אחרות, למשל פשטידת תירס טבעונית.  


לכוס חלב סויה מוזגים ומערבבים חומץ, מניחים בצד כדי שהסויה תתגבש מעט. בינתיים מערבבים בקערה קמח רגיל, קמח תירס, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את כוס הסויה, שמן וטופו. מערבבים ומוסיפים אבקת פטרוזיליה, אורגנו יבש ושום גבישי וכמובן את גרגרי התירס מקופסת שימורים. מערבבים הכול יחד ומעבירים לתבנית משומנת היטב. מפזרים למעלה קצת גבינה צהובה טבעונית מגורדת. אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.   


את הפשטידה הזו ניתן להכין בתבנית שקעים כך שמתקבלים 12 מאפינס אישיים שיכולים להתאים נהדר גם לארוחת ערב עם הילדים. בנוסף, ניתן לחתוך ולהקפיא את הפשטידה כך שבכל ארוחה ניתן להוציא מנה אישית, לחמם בתנור ולאכל בלוויית סלט עלים רענן וירוק. 


פשטידת פסטה טבעונית וקראנצ'ית 


אין כמו פסטה כמאכל מנחם ואהוב כמעט בכל מצב. פחמימה נפלאה שיכולה להשתלב עם מגוון טעמים ותוספות, ירקות, תחליפי בשר, מבחר גבינות טבעוניות ועוד.   


בשלב ראשון מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. עדיף לבחור פסטה בצורה כלשהי ולא בספגני ארוך. כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים לקערה, מוסיפים לה רוטב עגבניות (מוכן מצנצנת או עשוי ביד לפי בחירתכם), גבינה צבעונית מגורדת, גביע גבינה לבנה, שבבי שמרי בירה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. אם רוצים אפשר להוסיף פרחי ברוקולי או פטריות פרוסות לשדרוג. את תערובת הפסטה מעבירים לתבנית משומנת ומפזרים למעלה פירורי לחם מתובלים, גבינה טבעונית מגורדת ושבבי שמרי בירה. מזלפים מעט שמן זית כדי שמאפה לא יתייבש ומכניסים לתנור ל-40-30 דקות. מתקבל מאפה ריחני ומדהים ששכבתו העליונה קראנצ'ית וכיפית ותוכנו רך ונימוח בפה.  


אחד היתרונות של טבעונות בשנת 2021 הוא הנגישות למצרכים ולמגוון המתכונים ברחבי הרשת. דרך החיים הטבעונית הייתה מאתגרת יותר לפני לא הרבה שנים, שבהם הזמינות למוצרים ולמצרכים הייתה קשה יותר. היום ניתן למצוא חלופות נפלאות למגוון מתכונים אהובים גם במתכונת טבעונית ואין סיבה להתפשר או לוותר על טעמים אהובים.  

שלוש פשטידות טבעוניות מומלצות לארוחת הערב

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.